Proti britskej travesty šou pre bábätká sa búria aj gejovia. Tých ľudí by mali zavrieť, píšu

FqMalzDXwAEXTGf Foto: Twitter

Latex, bandáže, twerkovanie, nahota. Scény ako z erotického nočného podniku, no v skutočnosti tvoriace súčasť britskej šou kabaretnej skupiny Caba Baba Rave určenej aj pre tie najmenšie deti, šokovali používateľov sociálnych sietí.

„Hypersexualizácia detských predstavení v mene ‚rozmanitosti a inklúzie‘ naďalej sužuje Spojené kráľovstvo,“ napísal v sobotu britský týždenník Spectator s takmer 200-ročnou tradíciou.

Toto silné hodnotenie neprišlo samé od seba, ale bezprostredným podnetom pre neho je búrka na sociálnych sieťach, ktorú vyvolala činnosť skupiny balansujúcej na hrane pedofílie.

Reč je o kabaretnej formácii s názvom Caba Baba Rave, ktorá na Britských ostrovoch organizuje takzvané drag šou pre bábätká a batoľatá vo veku 0 až 2 roky a ich rodičov. Pripomíname, že drag queen je osoba, obvykle muž, ktorá sa vyzývavo prezlieka za ženu a paroduje ženské stereotypy za účelom zabávania obecenstva.

Propagačný materiál opisuje jej vystúpenia ako „vzrušujúcu novú udalosť pre rodičov a ich deti! Malý kúsok popoludňajšieho potešenia, ktorý poskytuje impozantný kabaret pretkaný podmanivými detskými zmyslovými momentmi… končiaci v šialenstve“.

Kde sa nachádza hranica?

To, čo presne toto avízo znamená, už prezrádzajú samotné záznamy z vystúpenia. Vidieť na nich napríklad to, ako polonahý tanečník oblečený v latexe a bandážových popruhoch visí zo stropu a predvádza akrobatické kúsky.

Ďalšie vystúpenie rovnakého umelca, známeho pod menom Benloader Circus, zas obsahuje akrobaciu na stoličke, pričom vystupujúci na nej v istom momente stojí dolu hlavou a na sebe má iba lodičky a tanga nohavičky.

Iné záznamy a fotografie zas zobrazujú členov skupiny, ako twerkujú alebo sugestívne tancujú pred obecenstvom (twerking je sexuálne provokatívny tanečný štýl, pri ktorom tanečník alebo tanečníčka krúti zadkom, pozn. red.). Dostupná je aj snímka, ktorá zobrazuje takmer nahú ženu pri tom, ako vo vzduchu drží dieťa.

To všetko sa deje pred očami detí častokrát iba vo veku nemluvniat a rodičov, ktorí sa na šou bezstarostne zabávajú a vôbec nevyzerajú pohoršení, práve naopak.

Zavelili na ústup

Hoci samotná šou nie je novinkou a Caba Baba Rave funguje od začiatku minulého roka, do širšej pozornosti sa dostala až v uplynulých dňoch v reakcii na to, ako o jej praktikách informovali vplyvné twitterové účty. Po verejnom pobúrení na internete organizátori svoje nadchádzajúce predstavenia zrušili.

Vymazali tiež svoju webovú stránku a zmenili všetky svoje profily na sociálnych sieťach na súkromné, čo by sa podľa médií dalo chápať ako pokus vyhnúť sa prísnej kontrole, ktorej sú teraz vystavení.

Pohoršení pritom neostali iba konzervatívnejšie zmýšľajúci ľudia. „Rodičia, ktorí berú svoje deti na podujatia ako tieto, by mali prísť o starostlivosť o svoje deti, a firmy a ľudia, ktorí ich realizujú, by mali byť zavretí. Absolútne odporné,“ napísala na Twitteri skupina Gays Against Groomers s vyše 200-tisíc sledovateľmi. Skupina združuje homosexuálov, ktorí odmietajú sexualizáciu a indoktrináciu detí pod rúškom LGBT inklúzie.

„Napadá mi len jeden dôvod, prečo by chcel muž toto urobiť pred deťmi,“ napísal bývalý bojovník MMA Jake Shields.

Sľubujú, že nekončia navždy

Caba Baba Rave podľa americkej televíznej stanice Fox News uviedla, že ju založili dve matky, ktoré „neustále hľadali zábavu, zatiaľ čo v jednej ruke držali dieťa a v druhej polliter“. Reč je o Gemme Daubneyovej a Liz Westovej.

Ženy sa podľa Spectatoru po verejnej kritike rozhodli pustiť sa do „bizarného ospravedlňovania a osočovania, namiesto toho, aby ju využili na zamyslenie sa nad tým, či je alebo nie je vhodné tancovať polonahý pred deťmi“.

Z nutnosti zrušenia svojich vystúpení teraz obviňujú trollov a médiá a hovoria, že jediní ľudia, ktorí majú problém s ich vystúpeniami, sú tí, ktorí „majú problém s… nebinárnymi interpretmi“.

Ďalšia zastávka Caba Baba Rave bola naplánovaná v londýnskom Waterloo 11. marca ako súčasť festivalu Vault. Po jej zrušení však kontroverzná skupina avizuje, že z verejnosti nemizne navždy.


Ďalšie články