Zákon o rodných číslach chráni spoločnosť. Progresívne strašenie je len manipuláciou

Anna Andrejuvová. Foto: Matúš Zajac Anna Andrejuvová. Foto: Matúš Zajac

V utorok parlament posunul do druhého čítania novelu zákona o rodných číslach. Odpor voči nemu nestojí na faktoch, ale ideológii.

Novelu predložila štvorica poslancov Anna Záborská, Anna Andrejuvová (klub OĽaNO), Jozef Lukáč a Eva Hudecová (Sme rodina). Tento návrh v podstate znemožní, aby úrady nazerali na osoby, ktoré podstúpia zmenu pohlavia, podľa ich novej (zmenenej) identity. A to preto, že po novom by mohlo dôjsť k zmene rodného čísla len na základe genetických testov.

Za to, aby bol návrh posunutý ďalej, hlasovalo 87 poslancov z klubu OĽaNO, Sme rodina, Smer, Republika, ĽSNS, Život a Katarína Hatráková s Martinom Čepčekom. Proti boli poslanci SaS a odídenci z OĽaNO, ktorí si vravia Občiansko-demokratická platforma. Zdržali sa poslanci Hlasu, Jana Žitňanská a Juraj Šeliga. Presný prehľad hlasovania sa nachádza tu.

Všimnúť si, ako jednotliví poslanci hlasovali, nie je na škodu. Ukazuje to totiž, že Hlas sa naďalej snaží držať svojej dvojtvárnej pozície, vďaka ktorej mu Smer úspešne obsadzuje voličský priestor.

https://standard.sk/334415/a-co-sa-stane-ak-pellegriniho-predbehne-v-prieskumoch-progresivne-slovensko/

Taktiež to ukazuje, aké bude hodnotové nastavenie strany Demokrati, ktorej zástupcovia hlasovali ako jediní spolu s SaS proti. Asi tak bude vyzerať Hegerom proklamovaná hodnotová neutralita v praxi.

No a zaujímavé je všimnúť si aj hlasovanie dua Žitňanská – Šeliga, ktorí sa zdržali. Možno tým zložili kvalifikačné skúšky pre vstup do novej strany.

Samozrejme, proti návrhu sa hneď strhol progresívny odpor, ktorý na politickej úrovni reprezentovali najmä Jana Bittó-Cigániková z SaS a Lucia Plaváková z Progresívneho Slovenska. Ich spoločnou tézou je, že jedinou snahou predkladateľov je škodiť ľuďom s transsexualitou. Zatiaľ som nikde nevidel falošný argument o samovraždách, ale aj na ten čochvíľa určite príde.

Ničomu z toho však netreba veriť. Je to len ideologické strašenie odtrhnuté od reality a vedeckých poznatkov.

V skutočnosti je to totiž úplne naopak a tí, ktorí škodia ľuďom s transsexuálnymi pocitmi a celej spoločnosti, sú dúhoví ideológovia. To oni chcú umožniť zdravým ľuďom mrzačiť svoje telá a do detí sypať hormóny, ktoré im spôsobujú trvalé následky v podobe osteoporózy, neplodnosti či nesprávneho vývinu mozgu. Taká Chloe Cole, alebo Kellie Newgentová alias Scott Newgent, alebo  Walt Heyer a mnohí ďalší o tom hovoria celému svetu. Stačí si len dať dole ideologické okuliare a započúvať sa do strašných príbehov ľudí, ktorí tejto šialenej ideológii podľahli a teraz musia žiť s celoživotnými následkami.

https://standard.sk/283121/chloe-coleova-pribeh-dievcata-s-muzskym-hlasom-a-bez-prs-v-usa-je-symbolom-boja-proti-transvlne/

Všetko sú to nešťastní ľudia, ktorí v istom období svojho života potrebovali skutočnú pomoc, a nie ponuku na experimenty so svojím telom a hormónmi.

Skúsenosti zo sveta ukazujú, že pretláčanie rodovej a transrodovej ideológie ohrozuje celú spoločnosť, keďže umožňuje násilníkom dostať sa do priestorov vyhradených pre ženy, ako sú šatne, sprchy, toalety, či väznice a tam znásilňovať spolužiačky, či spoluväzenkyne. Že je to spôsob ako zničiť ženský šport, sexualizovať deti, či perzekvovať slobodných ľudí, ktorí odmietajú tento ideologický diktát…

Zo zahraničia poznáme nespočetné množstvo prípadov, ktoré ukazujú, že genderová ideológia nikomu nepomáha, ale škodí celej spoločnosti. Najlepšie to ukazuje americký dokument Čo je to žena (What is a woman).

Práve preto túto ideológiu jej zástancovia pretláčajú bez snahy o celospoločenskú diskusiu, ako sa to odohralo naposledy na ministerstve zdravotníctva, kde komisia schválila napriek mnohým odborným výhradám silne ideologický dokument, ktorý liberalizuje zmenu pohlavia a núti lekárov konať v rozpore so svojím svedomím. Pripomeňme, že tento dokument môže už viac ako dva týždne len jediným podpisom stiahnuť kedysi kresťanský kandidát a dnes premiér Eduard Heger, ktorý však stále nekoná.

Na to všetko treba myslieť, keď bude najbližšie niekto pretláčať rodovú ideológiu a citovo vydierať tých, ktorí proti nej bojujú.

A preto treba autorom novely držať palce, aby ich návrh prešiel a aby ho nasledovali ďalšie, ktoré obmedzia aj ďalšie ideologické chápadlá tejto chobotnice. Teda zákony, ktoré zakážu podávanie hormónov opačného pohlavia zdravým ľuďom. Alebo ktoré zakážu chirurgické mrzačenie zdravých ľudí, znemožnia sexualizáciu detí a rôzne ďalšie ideologické výmysly.


Ďalšie články