Bizarný prípad v USA. Transrodový väzeň oplodnil dve spoluväzenkyne

Väzeň. Ilustračná fotografia. Zdroj: Pixabay.com Väzeň. Ilustračná fotografia. Zdroj: Pixabay.com

Orgány spravodlivosti ho odsúdili za vraždu. Americký transrodový väzeň, ktorý o sebe tvrdí, že je žena, však následne oplodnil v ženskej väznici dve spoluväzenkyne. Neskôr ho presunuli do mužskej väznice, tam sa však sťažuje na oslovovanie v mužskom rode.

V americkom Nápravnom zariadení Edny Mahanovej pre ženy v štáte New Jersey oplodnil 27-ročný transrodový väzeň Demi Minor dve ženy. Po medializovaní prípadu sa ho rozhodli kompetentní v júni presunúť do mužskej väznice Garden State Youth Correctional Facility. K bizarnému incidentu mohlo dôjsť vďaka tomu, že demokratmi ovládaný štát New Jersey vlani uzákonil možnosť vybrať si väznicu podľa rodu, ktorým sa odsúdení identifikujú.

Demi Minor je vrah, ktorému súd vymeral 30-ročný trest odňatia slobody. V ženskom väzení si odpykával trest za dobodanie inej osoby na smrť. Ženská väznica Edny Mahanovej je už dlhodobo známa sexuálnymi škandálmi. Hovorca štátu New Jersey pre väznice Dan Sperrazza uviedol, že ženy otehotneli pre „konsenzuálny sexuálny vzťah s inou uväznenou osobou“. Práve tou bol kriminálnik Minor, ktorý sa teraz dožaduje spravodlivosti.

V polovici júna sa na svojom blogu Justice 4 Demi (Spravodlivosť pre Demi) sťažoval, že pri presune do mužskej väznice ho strážnici oslovovali nesprávnym rodom a že ho bili. Jeden z nich mu mal vynadať a povedať mu, že „každý tu je muž, teba nevynímajúc“.

Demi Minor. Zdroj: Facebook

Po presune do mužského nápravného zariadenia sa Minor podľa svojich slov chcel obesiť. Preto ho vedenie väznice umiestnilo pod zvýšený dozor. „Počas tunajšieho pobytu som sa ocitol pod útokmi mladých väzňov, ktorí sú nezrelí a prosto ignoranti voči osobe, akou som ja,“ uviedol na svojom blogu.

Posťažoval sa tiež, že ho viac ako 30-krát oslovili mužskými zámenami. „Toto sa mi už roky nestalo, že by sa o mne niekto zmieňoval primárne ako o mužovi,“ priznal.

Minor bude môcť žiadať o prepustenie na podmienku v roku 2037.


Ďalšie články