Katolícka škôlka v Nemecku zrušila darčeky na Deň matiek i otcov. Tradičná rodina vraj už nie je štandardom

child-gd00632eca_1920 Ilustračný obrázok. Foto: Pixabay.com

Katolícka materská škôlka Svätý Hubertus v nemeckom okrese Marburg-Biedenkopf v posledných dňoch upútala pozornosť rozhodnutím ako vystrihnutým z učebnice progresivizmu.

Rodičom detí, ktoré ju navštevujú, totiž rozposlala list s oznámením, že ich deti už viac nebudú vyrábať darčeky ku Dňu matiek a ku Dňu otcov, čo odôvodnila snahou propagovať diverzitu. Upozornili na to viaceré médiá vrátane Bildu.

V listoch o zbavení sa stereotypných darčekov ako sú kvety pre mamu alebo náradie pre otca doslovne stálo: „V dnešnom svete, v ktorom sa rozmanitosť stáva čoraz dôležitejšou, chceme ísť príkladom a nikoho nevylučovať“.

Podľa vedenia škôlky už konštelácia matka/otec/dieťa nie je v dnešných rodinách štandardom. A darček ku Dňu otcov bez otca v rodine podľa neho nielenže nemá žiadnu hodnotu, ale môže tiež „spochybniť identitu dieťaťa“.

„Šialenstvu sa medze nekladú,“ reagoval na Twitteri Tilman Kuban, poslanec spolkového snemu za Kresťanskodemokratickú úniu (CDU).

K situácii sa vyjadrila diecéza Fulda, pod ktorú škôlka spadá. „Katolícka škôlka Svätý Hubertus a diecéza Fulda ľutujú podráždenie a nedorozumenie, ktoré list vyvolal. Denný stacionár bude mať aj naďalej katolícky profil a bude sa zasadzovať o kresťanský obraz rodiny. Zároveň nebudú vylúčené iné životné modely a skutočnosti. Škôlka sa chce tiež znovu usilovať o kontakt s rodičmi, aby sa nedorozumenie vyjasnilo,“ uviedol hovorca diecézy Matthias Reger.

Po verejnom pobúrení a medializácii prípadu vedenie škôlky cúvlo. „Tím škôlky a rodičovská rada sú teraz v priamom dialógu: všetci sa zhodujú, že pôvodný list bol nešťastný, a teda nesprávne formulovaný. Pri ďalších diskusiách s rodičmi by sa teraz mali rozpory a nedorozumenia vyjasniť,“ citovali z druhého listu noviny Frankfurter Allgemeine Zeitung.


Ďalšie články