Miss Holandska sa stal transsexuál

tr Rikkie Valerie Kollé. Zdroj: Twitter

Kráľovnou krásy sa poprvýkrát v histórii Holandska stal muž. Dnešnú súťaž krásy Miss Universe vyhral dvadsaťdvaročný transsexuál menom Rikkie Valerie Kollé, ktorý pracuje ako model a herec.

Valerie Kollé sa teraz bude pripravoať na reprezentáciu svojej krajiny na 72. ročníku celosvetovej súťaže krásy Miss Universe 2023 v Salvádore.

„Keď som ešte bola malým Rikom a priznala som sa k transrodovosti, nebolo to pre všetkých jednoduché,“ predstavil se Kollé na webových stránkach súťaže. Dodal, že by sa rád zastal všetkých detí, ktorých rodiny odmietajú ich túžbu stať sa tým, kým chcú byť.

Po španielskom transsexuálovi menom Angela Ponce, ktorý sa súťaže Miss Universe zúčastnil v roku 2018, bude Kollé druhým mužským zástupcom na tejto súťaži.

https://twitter.com/kickassia/status/1678097502426349569

Aj v Nemecku sa medzi finalistkami tohtoročnej Miss objavil transsexuál. Saskia van Bargen však nakoniec obsadil druhé miesto, upozorňuje web nemeckého denníka Die Welt.

„Moja cesta na Miss Nemecka bola najlepším rozhodnutím môjho života. Pretože Miss mi poskytla platformu, aby som mohla prerozprávať svoj príbeh. Ale tiež zviditeľniť LGBTQIA+ komunitu,“ uviedol vicemiss Nemecka van Bargen v marci.

(dv)


Ďalšie články