Chlapec chcel utiecť z nemocnice, v poslednej chvíli ho zachránil ostražitý lekár!

KOŠICE – Dvanásťročný chlapec sa v nedeľu pokúsil utiecť z košickej nemocnice Univerzitnej nemocnice L. Pasteura na Rastislavovej ulici. Chlapec vyšiel cez okno urgentného príjmu a skončil na konštrukcii druhého poschodia, odkiaľ plánoval zliezť dole. Napriek jeho úmyslom sa mu to nepodarilo, a tak museli privolať odbornú pomoc.

hospital-840135_1280 Lekár vytiahol dieťa do izby pomocou popruhov (ilustračné foto). Foto: Pixabay.com

Hoci hasiči boli k nemocnici blízko, keď prišli na miesto, už nemuseli zasahovať. „Boli sme privolaní na zásah do Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura na Rastislavovej ulici. Išlo o incident v nemocničnej izbe,“ uviedla pre Korzár Jana Matis Libová, hovorkyňa košických hasičov. 

Univerzitná nemocnica Louisa Pasteura. FOTO: tasr

Podľa Libovej ho do izby cez okno vytiahol lekár za pomoci popruhov. Personál nemocnice aj podľa polície situáciu zvládol. Lenka Ivanová, krajská policajná hovorkyňa, informovala pre Korzár, že policajná hliadka bola vyslaná na miesto pre preverenie oznámenia o maloletej osobe nachádzajúcej sa na konštrukcii jednej z košických nemocníc. „Po príchode na miesto však už bola pod dohľadom personálu, bez zranení. Nezistili sme také konanie, ktoré by si vyžadovalo realizáciu alebo zásah zo strany Policajného zboru,“ uviedla Ivanová.

Monika Krišková, hovorkyňa košickej nemocnice, doplnila, že 12-ročné dieťa otvorilo vetracie okienko na 2. poschodí klimatizovanej izby. Dieťa vyšlo z izby na parapet a slnečné clonice po obvode budovy. Krišková potvrdila, že dieťa je v poriadku a zdravotnícky personál konal okamžite po incidente, informoval políciu aj hasičov.

„Dokázali sme dieťa dostať späť do izby ešte pred ich príchodom,“ uviedla Krišková a dodala, že dieťa by malo byť čoskoro prepustené do domácej liečby, hneď ako sa podarí kontaktovať jeho rodičov, alebo sprostredkovať jeho návrat domov cez sociálneho pracovníka.