Víkend na východe: Kúpaliská a Šírava praskali vo švíkoch...

HUMENNÉ/MICHALOVCE – Leto je v plnom prúde a miesta, kde sa nachádza počas voľna najviac ľudí, sú jednoznačne kúpaliská či rekreačné vodné plochy. Redakcia Košického a Prešovského Štandardu sa rozhodla, že si na vlastnej koži pozrie a overí, ako to vyzerá v jednotlivých oddychových zónach na východe.

IMG_4853 (1) Medvedia Hora sa čoraz častejšie stáva obľúbeným strediskom. Foto: Kolesárová Michaela

Vybrali sme si tri miesta v pomerne tesnej blízkosti v okresoch Humenné a Michalovce. Ako prvú sme navštívili vodnú nádrž Zemplínska Šírava, konkrétne stredisko Medvedia Hora. Podľa našich očakávaní, na mieste bolo množstvo rekreantov, ktorí obľubujú nielen vodu, ale aj prírodu. Návštevníci si vychutnali napríklad jazdu na vodných bicykloch, nafukovačkách, či len tak slnenie. Samozrejmosťou sú klasické pochutiny, ktoré si môžete kúpiť azda všade pri vode – studený sýtený nápoj, hot-dog, hranolky, alebo sa rozhodnete (rovnako ako my) pre langoš.

Doslova vo švíkoch praskalo kúpalisko v okresnom meste Humenné, ktoré sa nachádza medzi ostatnými športovými areálmi, akými sú hokejový či futbalový štadión, alebo Mestská športová hala. Pri vstupe sme platili 5 eur za osobu a keďže sme neprišli hneď zrána, mali sme čo robiť, aby sme si našli voľné miesto.

Voda bola príjemná a v bazéne sa dalo ako-tak aj zaplávať. Osvieženie v bufete využívali najmä deti, ktorým ich rodičia kupovali nanuky či ľadovú triešť. Rovnako preplnené bolo aj kúpalisko v Strážskom, ktoré už patrí do okresu Michalovce. To sa vyznačuje krásnou čistou vodou, pohodlnými ležadlami a viacerými bazénmi, rôznych veľkostí. Okrem kúpania sme zaznamenali aj obľúbené aktivity, napríklad beach volejbal. Mladí aj starší sa zapájali do súťaží a pretekali v piesku, čím vytvárali veselú atmosféru plnú smiechu a radosti.