Zvrat v desivom prípade z Rožňavy: Muž sa pokúsil zapáliť svojich blízkych, polícia už koná

ROŽŇAVA – V čakárni pred jednou z ambulancií v Rožňave polial muž (Ondrej, 54) v stredu 12. júla niekoľko tam sediacich osôb pravdepodobne horľavou látkou a pokúsil sa ich zapáliť.

Prípadu sa okamžite po incidente venovala v reportáži aj Televízia JOJ. Podľa ich tvrdení, 54-ročný Ondrej sa v čakárni neurologickej ambulancie snažil podpáliť svoju družku Jolanu. S tou má až deväť detí. Obeťami strašného činu mala byť aj jej mama a sestra, švagor a jedna z jeho dcér. Jolana s Ondrejom žijú spolu už 22 rokov, no podľa slov poškodenej, je ich spoločný život hotovým peklom.

O bližších detailoch pokusu o zapálenie informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach Lenka Ivanová. „V tomto konaní mu však bolo zabránené a muž bol príslušníkmi Policajného zboru zadržaný a po vykonaní potrebných procesných úkonov eskortovaný do cely policajného zaistenia,” uviedla Ivanová. Ako dodala, doba liečenia osôb doposiaľ nebola špecifikovaná.

Po obhliadke miesta činu bolo začaté trestné stíhanie pre zločin ublíženia na zdraví spáchaný v štádiu pokusu v súbehu s prečinom nebezpečného vyhrážania.

Deň po incidente sa prípad posunul výrazne vpred. „Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Rožňave začal trestné stíhanie 53-ročného Rožňavčana a obvinil zo zločinu ublíženia na zdraví, spáchaného v štádiu pokusu, v súbehu s prečinom nebezpečného vyhrážania a z prečinu poškodzovania cudzej veci, spáchaného v štádiu pokusu,“ informovala košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Muž po tom, čo ukončil spoločný partnerský život s 37-ročnou ženou, v poslednej dobe na rôznych miestach proti jej vôli opakovane vyhľadával jej osobnú blízkosť, čo vyústilo v stredu do vyhrážok smrťou pred budovou a v budove zdravotníckeho zariadenia, kde ženu postriekal neznámou horľavou látkou do oblasti hlavy a rôznych častí tela. Žena v obave o svoj život vbehla do čakárne pred ambulanciou. Muž pred čakárňou horľavou látkou postriekal aj príbuznú ženy a látku vylial na dvere čakárne i podlahu. Potom v úmysle poškodiť zdravie týmto osobám sa snažil hodiť zapálenú cigaretu do čakárne a zápalkami, ktoré mal pri sebe, zapáliť horľavú látku. Našťastie sa mu to nepodarilo, pretože mu v tom zabránili duchaprítomní ľudia v čakárni aj poškodená žena.

Muž však horľavou látkou postriekal do oblastí očí aj ďalšieho ženinho príbuzného, ktorý stál pred vchodom do budovy ambulancie, a rovnako sa ho snažil zapáliť, čo sa mu ani v tomto prípade nepodarilo. Látkou polial prednú kapotu osobného motorového vozidla zn. VW Passat, a keď sa mu ani v tomto prípade zapálenie nepodarilo, z miesta chcel ujsť. Neďaleko miesta činu ho zadržala policajná hliadka. Obmedzila ho na osobnej slobode a po vykonaní potrebných procesných úkonov ho umiestnili do cely policajného zaistenia.

Poškodeným osobám spôsobil svojim konaním podľa predbežnej lekárskej správy zranenia s dobou liečenia do 3 dní a škoda na majetku v čakárni pred ambulanciou bola vyčíslená na 100 eur. Rožňavský vyšetrovateľ zároveň spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného muža do vyšetrovacej väzby.


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.

prečítať viac

V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac

Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť k biologickej matke, súd v podobných prípadoch stanovil jasné pravidlá v prvom rozsudku tohto druhu. Viac v článku.

prečítať viac