Víkend na kúpaliskách v Košiciach: Takto sa schladili ľudia v metropole východu

KOŠICE – Obyvateľov a návštevníkov Košíc zachránili pred obrovským teplom najmä kúpaliská. Pozrite sa spolu s nami, ako to vyzerá v týchto dňoch na dvoch z nich.

V závere tohto týždňa čakali Košičanov opäť trópy. Podľa predpovede meteorológov sa mali pripraviť na teploty, ktoré mohli dosiahnuť až 35 °C, čo sa napokon aj naplnilo.

Dokonalé osvieženie a relax mohli Košičania nájsť na dvoch košických kúpaliskách. Kúpalisko Červená hviezda pri železničnej stanici a Kúpalisko Mestská plaváreň – Rumanova v Mestskom parku ponúkajú spolu až šesť bazénov. Obe kúpaliská sú otvorené každý deň v čase od 9:00 do 19:00.
Pre milovníkov slnečných lúčov je na kúpalisku Rumanova k dispozícii nová relaxačná zóna so 76 ležadlami, sedacími vakmi a slnečníkmi. Kúpalisko Červená hviezda ponúka svojim návštevníkom vírivku pre 7 osôb. Popoludní sa tam okúpete a osviežite za zvýhodnené vstupné.

Mimochodom, úkryt pred slnečnými lúčmi ponúkajú aj košické parky s dostatkom tieňa a žblnkajúcimi fontánami. Spolu ich je v Košiciach spustených tucet. Príjemne osvieženie čaká aj na Hlavnej ulici, kde má Správa mestskej zelene v Košiciach v prevádzke rozprašovače vodnej hmly.