Calvados Band si v sobotu zahrali v Novej Furčianskej Záhrade

KOŠICE – V sobotu zavítala do Novej Furčianskej Záhrady košická blues rocková kapela Calvados Band. Začiatkom roka 2022 vydala debutový album Quarter Past Eleven s coverom Mr. Banker od Lynyrd Skynyrd. Nahrával sa v štúdiu Esprit v Košiciach a vyšiel v českom vydavateľstve Supraphon.

IMG_20230715_224130 Calvados Band si zahrali v Novej Furčianskej Záhrade

V Novej Furčianskej Záhrade to bol v poradí siedmy koncert, ale tentoraz s najnižšou účasťou. Horúci večer vyhnal z domu asi 50 ľudí. Napriek tomu panovala v letnej záhrade skvelá atmosféra. V priebehu troch hodín zaznelo viac než dvadsať skladieb.

Medzi nimi boli Creep – Radiohead, Just Got Paid, My Head’s In Mississippi – ZZ Top, Personal Jesus – Depeche Mode, Everything I Need – Anslay Lister, Rainy Day Women, It’s Alright Ma – Bob Dylan (z kultového filmu Easy Rider), Oh Well – Peter Green, Travelling Riverside Blues – Led Zeppelin (autorstvo sa pripisuje tajomnému Robertovi Johnsonovi, americkému bluesovému hudobníkovi, ktorý údajne predal svoju dušu diablovi, aby dosiahol hudobný úspech), Rebels, Southern Accents, Learning To Fly – Tom Petty, Sultans Of Swing, Brothers In Arms – Dire Straits, Voodoo Child – Jimi Hendrix a Whiskey In The Jar – Thin Lizzy.

Furčianske rockové leto pokračuje 21. 7. O vašu pozornosť sa bude uchádzať kapela Pankpop zo Zemplínskeho Hradišťa.

(Michal Saburov)


Atentát na premiéra Róberta Fica bol spočiatku klasifikovaný ako pokus o úkladnú vraždu. Prekvalifikovanie atentátu na teroristický útok zo strany prokuratúry bolo pomerne prekvapivé pre chýbajúci motív, na čo nedávno upozornil aj Najvyšší súd SR.…
Prejsť na článok