Nedal prednosť v jazde, auto skončilo na streche

KOŠICE – Stačí sekunda nepozornosti, nedanie prednosti v jazde a môže dôjsť k tragédii.

362241606_669176438585774_782495884288977527_n

Dnes v skorých ranných hodinách došlo v Košiciach k dopravnej nehode, pri ktorej 27-ročný vodič viedol motorové vozidlo po Gemerskej ulici, v smere jazdy od Rastislavovej k ulici Pri prachárni, pričom nedal prednosť v jazde vozidlu idúcemu po hlavnej ceste. Pri zrážke sa druhé vozidlo odrazilo do stožiara svetelnej signalizácie na deliacom ostrovčeku.

Dvaja ľudia sa pri nehode zranili. Na miesto činu sa rýchlo dostavili všetky zložky integrovaného záchranného systému. „Po nehode sa v jednom z áut spustil systém automatického privolania pomoci eCall a informoval nás o havárii,“ povedala pre Korzar hovorkyňa košických hasičov Jana Matis Libová.

Systém eCall je vynikajúci pomocník v prípade nehody. Automaticky vytočí tiesňovú linku 112 a na operačnom stredisku prijímajú hovor. V tomto prípade však operátori nepočuli žiadne hlasy, len ťukanie smeroviek. „Na základe toho sme vyslali na miesto jednotku hasičov, vrátane našej sanitky,“ dodala Libová.

Neskôr zavolal pomoc aj jeden z účastníkov nehody, ktorý upresnil, čo sa stalo. „Jedno z áut bolo prevrátené na strechu, dvaja účastníci nehody sa ľahko zranili a jedného z nich previezla sanitka do nemocnice,“ uviedla Libová.

Podľa doterajších zistení polície sa šoféri zrazili ráno o 4:45 na svetelnej križovatke, ktorá však takto skoro býva ešte vypnutá. „Dvadsaťsedemročný vodič z Košíc šoféroval Daciu po Gemerskej ulici v smere od Rastislavovej k ulici Pri prachárni,“ opísala krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Vodič Dacie mal porušiť pravidlá cestnej premávky tým, že na križovatke nedal prednosť v jazde vozidlu idúcemu po hlavnej ceste. „Následkom toho došlo k zrážke s autom Kia, ktorého vodič išiel po Alejovej v smere od Moldavskej k benzínovému čerpadlu a ktoré po náraze odrazilo do stožiara svetelnej signalizácie na deliacom ostrovčeku,“ vysvetlila Mésarová.

Obaja vodiči podľa predbežnej lekárskej správy utrpeli ľahké zranenia. Policajti ich podrobili dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Vodičovi Dacie na mieste zadržali vodičský preukaz a ďalšiu jazdu zakázali.

Presná príčina a bližšie okolnosti nehody sú predmetom ďalšieho objasňovania. „Materiálna škoda bola predbežne vyčíslená na 31 700 eur,“ dodala Mésarová.

(Polícia SR – Košický kraj)


Atentát na premiéra Róberta Fica bol spočiatku klasifikovaný ako pokus o úkladnú vraždu. Prekvalifikovanie atentátu na teroristický útok zo strany prokuratúry bolo pomerne prekvapivé pre chýbajúci motív, na čo nedávno upozornil aj Najvyšší súd SR.…
Prejsť na článok