Cirkusantom z NAKA to nejako popadalo. Z Rozuzlenia je fraška

Veľkovýpravným raziám a úderom NAKA nakoniec chýbala tvrdá koncovka. Takmer všetkých, ktorým našili „zločineckú skupinu“ (v matovičovskom slangu tomu hovoria mafia) už prepustili. A zadržaných vyšetrovateľov inšpekcie ani neobvinili. Zvláštne.

Štefan Hamran tlaèová konferencia po mimoriadnom rokovaní Bezpeènostnej rady SR Policajný prezident Štefan Hamran. FOTO: TASR.

Z pohľadu práva je to dobrá správa. Časy, keď NAKA a špeciálna prokuratúra hromadne hnali do väzby každého, kto nepodpísal spoluprácu, sa končia. A tak by to aj malo ostať. Väzobné stíhanie nemá slúžiť ani ako trest, ani ako nástroj na vynucovanie priznaní.

O niečo horšia správa je to z pohľadu NAKA a špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica. Tvrdé praktiky polície, séria zadržaní a silné reči Hamrana o zločineckej skupine v silových zložkách, ktorá vraj marí vyšetrovanie veľkých káuz, naznačovali rovnako tvrdú pointu. Väzbu – ako to pri „mafii vo vysokých funkciách“ chodí. Takto im to fungovalo tri roky.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.