Máme tu ďalšiu pliagu: mediálnu neprofesionalitu. Ako sa TA3 mení pred našimi očami

tričko pliaga Richard Dírer. Reprofoto: TA3

Nielen LGBTI ideológia je pliaga. Je ňou aj mediálne lajdáctvo a účelová manipulácia. V nedeľu sa o tom opäť mohli na vlastné oči presvedčiť diváci relácie V politike.

Minulý týždeň bol v znamení Majerského kauzy „pliaga“. Vladimír Palko presvedčivo popísal skutočnú podstatu tejto témy, respektíve vysvetlil dôvody mediálneho lynčovania predsedu KDH za jeho výrok. Označil totiž „LGBTI za pliagu“, pričom však vysvetlil, že nemal na mysli LGBTI ľudí, ale výlučne LGBTI ideológiu.

Aj napriek tomu mnohé médiá šírili nepravdivú verziu jeho slov a robili z neho nenávistného človeka. Tvrdili, že Majerský v relácii Na telo Michala Kovačiča povedal, že „LGBTI ľudia sú pliaga“. Po týždni je zrejmé, že Majerský nič také síce nepovedal, ale časť verejnej mienky je už v zajatí toho, že Majerský je vinný, preto medzi LGBT ideológiou a LGBT ľuďmi prestali rozlišovať. Smutné je, že takéto hlasy počuť aj z kandidátky či strany KDH (Bošňák, Štefanec).

Vyvrcholením bola nedeľná relácia na TA3, keď moderátor Richard Dírer konfrontoval Majerského v štúdiu s týmto nepravdivým tvrdením. Prezentoval ho však tak, ako by šlo o pravdivé tvrdenie. Redaktorka Štandardu Eva Struhárňanská popísala aj ďalšie „performatívne“ prvky Dírerovho správania.

Slová verzus interpretácia

Zaskočila ma moderátorova neprofesionalita, ako ju Dírer preukázal hneď v samom úvode.

Ťažké bolo ubrániť sa dojmu, že sa ocitol viac „v politike“ ako pri moderovaní politickej diskusie. Niekoľkokrát na neho politik mohol reagovať, že hovorí, akoby sám kandidoval. Navyše, jeho hlavným problémom bolo, že preukázateľne zavádzal.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami