Vychytávky tohtoročného Medzinárodného maratónu mieru: Špeciálna aplikácia či extra volebná miestnosť pre bežcov

KOŠICE – Medzinárodný maratón mieru (MMM) sa bude konať už tradične prvú októbrovú nedeľu, čiže 1. októbra, a to je deň po parlamentných voľbách (30. september). Mnohí slovenskí bežci pricestujú do Košíc už deň, alebo niekoľko dní pred samotným športovým podujatím. Ako si poradia s voľbami, ak budú chcieť uplatniť svoje volebné právo?

347222554_919317595995991_167826467689986942_n Bežcom bude dopriaty veľký komfort. FOTO: Kosice Peace Marathon – Medzinárodný maratón mieru Košice

Volebná miestnosť bude poruke

„Pre tých účastníkov alebo návštevníkov MMM, ktorí sa rozhodnú hlasovať v parlamentných voľbách po príchode do Košíc, mimo svojho bydliska, na základe hlasovacieho preukazu, spresňujeme, že Mestská časť Košice Juh zriadi za týmto účelom osobitnú volebnú miestnosť priamo v areáli Kulturparku, kde si bežci vyzdvihnú svoje štartové čísla. Otváracie hodiny tejto volebnej miestnosti budú v sobotu 30. septembra od 7.00 do 22.00 hod.,“ hovorí riaditeľ MMM Branislav Koniar.

Maratón vo vrecku

Mobilnú aplikáciu s názvom Košice Peace Marathon poznáme už niekoľko rokov. I tá sa vyvíja, vylepšuje a jej využitie pre vrchol sezóny 2023 je plne pripravené. Ak ju nemáte nainštalovanú z rokov minulých, môžete si ju bezplatne stiahnuť cez Google Play či App Store a mať tak maratónske dianie kedykoľvek na dosah, či už máte vo svojom telefóne operačný systém Android alebo iOS.

Aplikácia je postavená na platforme TRACX z dielne svetového lídra v oblasti čipového merania a zdieľania športových výsledkov, holandskej spoločnosti MYLAPS Sports Technology a ponúka okrem množstva základných a dôležitých informácií aj tzv. live tracking, čiže online sledovanie akýchkoľvek pretekárov na trati a ich priebežný ranking. Ak aplikáciu využijú aj samotní pretekári, teda nie iba ich fanúšikovia, môžu sa po dobehu tešiť na podrobnú analýzu svojho výkonu.


Rekonštrukcia cesty I. triedy medzi Golianovom a Vrábľami v nitrianskom okrese sa nielen naťahuje, ale aj predražuje. Ľudia na obchádzkových trasách šomrú nad zvýšenou dopravou, primátor Vrábeľ aj starostovia však budú požadovať opravy poškodených vozoviek.
Prejsť na článok
Prebiehajúce šetrenie pochybení Jána Mazáka počas jeho pôsobenia na čele Súdnej rady odhalilo mnohé nedostatky, hoci stále nie je ukončené. Súdna rada chce vymáhať nezákonné benefity od Mazáka prostredníctvom žaloby a nevylučuje ani jeho trestnú…
Prejsť na článok
Ostrá kritika členov Súdnej rady sa na adresu médií zniesla po tom, ako iniciatíva Za otvorenú justíciu vydala zavádzajúci text o dvojakom prístupe voči sudcom. Konkrétne médiá s konkrétnymi pochybeniami boli predmetom polemiky, ktorej záverom…
Prejsť na článok