Danko ide do sporu, ktorý nemôže vyhrať

Danko robí pri poplašnej správe o „ministrovi Huliakovi“ školácku chybu. Nejde len do zrážky s prezidentkou (jej právomoci sú obmedzené). Ide hlavne do zrážky s tým, na čo sa rád odvoláva – so zdravým rozumom.

Snímka obrazovky 2023-10-17 o 19.16.39 Andrej Danko. Foto: Martin Baumann/TASR

Pretláčanie Rudolfa Huliaka do vlády sa nedá obhájiť. Brániť sa dala nominácia Tomáša Tarabu, ktorý vie presvedčivo vystupovať (a uvažovať). Pri Huliakovi sa Danko ženie do vopred prehratého boja. Nie preto, že Huliak by bol ako minister nebezpečný. Nie. Je to ešte horšie. Prostoreký Huliak je jednoducho na smiech. A to sa v najvyššej, vládnej politike neodpúšťa.

Danko asi zabudol, že práve toto jeho stranu pred štyrmi rokmi potopilo. Narážala na výsmech. Ak si to SNS nechce zopakovať, nemôže do vlády vyberať tých najslabších a politicky hendikepovaných, ktorí budú denne kŕmiť facebookové komiksy.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.