Je to potvrdené. Čurillovci pracovali aj na Žilinkovi

Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka. Foto: TASR/Martin Baumann Generálny prokurátor Maroš Žilinka. Foto: Martin Baumann/TASR

Ak by voľby nevyhral Smer, ale progresívci, čurillovci z NAKA by si zrejme podali aj generálneho prokurátora Žilinku.

Pôvodne to vyzeralo len ako politické špekulácie. Dnes je to potvrdené. NAKA a špeciálna prokuratúra „rozpracovali“ aj generálneho prokurátora Žilinku. Potvrdil to vyšetrovateľ Ján Čurilla.

Vo svojej svedeckej výpovedi k predvolebnej akcii Rozuzlenie priznal, že „počas vyšetrovania sa podarilo zadokumentovať blízky vzťah medzi generálnym prokurátorom SR Marošom Žilinkom a Petrom Koščom“.

Košč je podľa NAKA šéfom zločineckej skupiny, ktorá spolu s tajnou službou a inšpekciou udrela na čurillovcov a rozpútala vojnu v polícii.

Od roku 2021 vyšetrovateľov NAKA čurillovcov trestne stíha policajná inšpekcia. Obvinila ich, že manipulovali vyšetrovanie politických káuz a obchodovali s výpoveďami svedov – kajúcnikov. Vyšetrovatelia NAKA podľa inšpekcie pripravovali inštrukcie pre svedkov, ako by mali vyzerať ich výpovede.

Tvrdenia vyšetrovateľa Čurillu o Žilinkovi sú vážne. Naznačujú, že Košč ako hlava zločineckej skupiny mal „blízky vzťah“ s generálnym prokurátorom. Teda: Žilinka mohol pracovať pre Košča a jeho ľudí, ktorí chceli odstaviť čurillovcov.

Ak by to bola pravda, generálny prokurátor by bol zrelý na odvolanie. Problém je však v tom, že na slovách Čurillu nesedí dokopy nič.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami