Vyrazte za teplom z Košíc. Toto sú obľúbené exotické destinácie počas zimy

KOŠICE – Keď teploty v Košiciach klesajú, mnohí z nás snívajú o úteku do teplejších krajín. Našťastie, Košice ponúkajú brány do exotického raja využitím letov s prestupmi, no niektoré cestovné kancelárie ponúkajú aj priame spojenia za teplom. Predstavujeme vám najpopulárnejšie zimné destinácie, kde sa môžete zahriať a užívať si slnko.

z Košíc do exotiky Dovolenku v zime si môžete dopriať letecky aj z Košíc. Ilustračné foto: unsplash

Thajsko

Thajsko vás privíta priemernými teplotami okolo 30 °C, pohostinnou kultúrou a úchvatnými plážami. Nezabudnite navštíviť chrámy v Bangkoku, vydať sa na ostrov Phi Phi a ochutnať autentickú thajskú kuchyňu. Prírodné krásy ako ostrovy Koh Samui a Phuket sú rajom pre milovníkov slnka a mora.

Dubai

Dubai je oázou luxusu a inovácií s teplotami okolo 25 °C počas zimy. Zaskočte si na Burj Khalifa, najvyššiu budovu sveta, alebo strávte deň v akvaparku Atlantis. Nakupovanie v obrovských nákupných centrách a relax na Jumeirah Beach sú ďalšie lákadlá tejto metropoly.

Mexiko

V Mexiku si vychutnáte teplý tropický vzduch a objavíte bohatú históriu Mayov a Aztékov. Cancún a Riviera Maya sú ideálne pre plážový relax a potápanie, zatiaľ čo Mexico City vám ponúkne kultúrne skvosty ako národná pamiatka Palác umenia. Teploty sa tu pohybujú okolo 28 °C.

Miami

Miami na Floride je synonymom pre slnkom zaliate pláže a živú atmosféru. South Beach, Ocean drive, Art Deco Historic District a Bayfront park sú must-see zastávky. Za návštevu stojí aj Miami seaquarium, čo je 15-hektárové akvárium s delfínmi, kosatkami a bohatým programom pre návštevníkov. V zime tam nájdete príjemné teploty okolo 24 °C, čo je ideálne na preskúmanie týchto ikonických miest.

Egypt

Egypt vás zavedie na cestu za poznaním s priemernými teplotami 22 °C. Krajina faraónov ponúka nespočetné množstvo historických pokladov, tajomnú Saharu, plavby po Níle, pestrý podmorský svet a luxusné hotelové rezorty. Vybrať sa na cestu za poznaním krajiny, kde sa dotýkajú Afrika s Áziou, môžete aj priamym leteckým spojením z Košíc.

Zanzibar

Zanzibar s jeho krištáľovočistými vodami a bielymi pieskovými plážami je snáď najkrajší únik pred zimou. Priemerné teploty sa tam pohybujú okolo 28 °C, čo z ostrova robí ideálne miesto pre milovníkov slnka, plávania a šnorchlovania. Historické mesto Stone Town, zapísané v zozname UNESCO, ponúka bohatú kultúrnu mozaiku a fascinujúci pohľad do histórie obchodu s korením. Nezabudnite ochutnať miestnu exotickú kuchyňu, alebo sa vydať na výlet za pozorovaním delfínov.

Dominikánska republika

Dominikánska republika je v zime ideálna destinácia pre milovníkov tepla a tropického prostredia, keďže teploty sa tam pohybujú okolo príjemných 25 až 30 °C. Krajina ponúka rozmanité atrakcie, ako sú nádherné pláže Punta Cana, historické pamiatky hlavného mesta Santo Domingo, alebo exotické výlety do dažďových pralesov. Turisti by si nemali nechať ujsť tradičné dominikánske jedlá či živú hudbu a tanec merengue.

(zkosicdosveta.sk)


Atentát na premiéra Róberta Fica bol spočiatku klasifikovaný ako pokus o úkladnú vraždu. Prekvalifikovanie atentátu na teroristický útok zo strany prokuratúry bolo pomerne prekvapivé pre chýbajúci motív, na čo nedávno upozornil aj Najvyšší súd SR.…
Prejsť na článok