V Dúbravke otvoria nový športovo-rekreačný areál. Ako bude slúžiť verejnosti?

BRATISLAVA – Po rozsiahlej rekonštrukcii sprístupní Bratislavský samosprávny kraj (BSK) moderný športovo-rekreačný areál nachádzajúci sa pri Strednej priemyselnej škole elektrotechnickej Karola Adlera v bratislavskej Dúbravke. Okrem študentov strednej školy ho môžu využívať aj športové kluby a verejnosť.

rekreacno-sportovy-areal-adlerka-dubravka-009 Okolo veľkého futbalového ihriska sa nachádza bežecký ovál. Foto: Monika Kováčová

BSK zavádza vďaka vytvorenému rezervačnému systému prelomový koncept športovania, do ktorého postupne pribudnú ďalšie moderné ihriská či bazény v jeho správe. Vlajkovou loďou športových zariadení by mal byť práve novovybudovaný športový areál na Adlerke s rozlohou 13 780 m2, ktorý Bratislavský kraj vybudoval za takmer 1,5 milióna eur. „Športový areál už má právoplatné kolaudačné rozhodnutie. Po silnom vetre, ktorý bol pred Vianocami, však prišlo k poškodeniu troch stĺpov. Oprava je naplánovaná počas januára. Predpokladaný termín otvorenia ihriska je začiatkom februára,“ spresnil Bratislavskému Štandardu riaditeľ odboru komunikácie a marketingu BSK Michal Feik.

Využívanie niektorých ihrísk v rámci registrácie je spoplatnené, pričom všetky prostriedky zostanú škole a budú použité na zabezpečenie správy, údržby a čistenia areálu. Hodinový prenájom veľkého futbalového ihriska stojí 75 eur, malého futbalového ihriska 12 eur, multifunkčného ihriska na volejbal alebo basketbal 12 eur a tenisového kurtu 9 eur. Verejnosť však bude mať k dispozícii v rámci každého dňa aj časové pásma, kedy si môže zašportovať úplne zadarmo.

Ďalšia veľká investícia bude pokračovať aj v Petržalke, kde BSK buduje obdobný športovo-rekreačný areál.

Dúbravský areál bude otvorený počas pracovných dní aj víkendov. Nachádza sa v ňom veľké a malé futbalové ihrisko, bežecký ovál, tenisový kurt, multifunkčné ihrisko, telocvičňa, lezecká stena a aj workoutová zóna. Centrálnu časť priestoru tvorí veľké futbalové ihrisko so striedačkami, ochrannými sieťami za bránkou, hráčskymi kabínami a pevnou tribúnou s kapacitou 68 miest.

Na osvetlenie futbalového ihriska slúžia štyri sklopné stožiare vysoké 20 metrov ovládateľné cez smart panel a tiež manuálne. Nainštalovaných bolo celkovo 12 LED svetlometov s clonou na optimalizáciu rušivého svetla, aby okolité obytné budovy neboli oslnené osvetlením z ihriska.

Kompletnou rekonštrukciou prešiel pôvodný antukový bežecký ovál. Namiesto neho vybudoval kraj 300 metrov dlhý EPDM ovál so štyrmi dráhami a šiestimi na bežeckej rovinke. V rámci bežeckého oválu je umiestnený sektor skoku do diaľky s pieskovým doskočiskom a priestor pre vrh guľou. Okrem športových ihrísk sa v areáli nachádzajú šatne, toalety či bufet. 


V Košiciach, v čase, keď sa rušili mnohé športoviská, prekvapila milovníkov aktívneho oddychu radostná správa. Na sídlisku KVP v Košiciach sa Slovenský futbalový zväz rozhodol vybudovať špičkové ihrisko s umelým trávnikom. Domáci verili, že ho…
Prejsť na článok
Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.
Prejsť na článok
V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.
Prejsť na článok
Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť…
Prejsť na článok