Rodičia deviataka Romana sa stretli s policajným prezidentom v Parchovanoch

PARCHOVANY – Obec v okrese Trebišov zažíva v ostatných dňoch donedávna nepoznané situácie. V pondelok sa konala v areáli miestnej základnej školy rekonštrukcia tragédie z 20. novembra 2023 a vo štvrtok navštívil Parchovany policajný prezident Ľubomír Solák.

Stretnutie v Parchovanoch Policajný prezident Ľubomír Solák sa stretol s rodičmi zosnulého deviataka Romana. Fotokoláž: Prezídium PZ/Archív rodiny

Stretnutie inicioval otec nebohého Romana, ktorý sa chce dovolať spravodlivosti aj tým, že kontaktuje politické špičky a žiada ich o prijatie. To sa mu už podarilo v prípade ministra školstva Tomáša Druckera a slovenskej prezidentky Zuzany Čaputovej. „Oslovil som aj ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka, ale keďže je pracovne veľmi zaneprázdnený, vo štvrtok spolu s manželkou budeme hovoriť s policajným prezidentom Ľubomírom Solákom, ktorý sa chystá v rámci pracovného programu na východ,“ uviedol ešte v utorok pre Košický Štandard otec Roman Dominik Michalik, keď sme ho kontaktovali ohľadom policajnej rekonštrukcie tragédie – samovraždy jeho syna Romana, ktorú spáchal skokom z budovy školy.

To, že sa šéf policajtov skutočne stretol s rodičmi, potvrdila Denisa Bárdyová z Odboru komunikácie a prevencie Prezídia PZ. „Zaujímal sa o ich pohľad na nešťastnú udalosť. Išlo o dôverný rozhovor, ako prípad vnímajú oni ako rodičia.“ Podľa našich informácií sa policajný prezident skôr, než s Michalikovcami stretol v budove obecného úradu so starostom obce Mariánom Hazugom.

V našom telefonáte nám však starosta túto informáciu nepotvrdil, ale ani nevyvrátil. Zotrval na tom, čo nám už zopakoval niekoľkokrát. „Prepáčte, ale k danému prípadu sa až do ukončenia vyšetrovania vôbec nebudem vyjadrovať,“ povedal starosta.

O stretnutí s policajným prezidentom neskôr prehovoril na sociálnej sieti v krátkom videu aj chlapcov otec Dominik. Potvrdil svoj rozhovor s Ľubomírom Solákom, ale podrobnosti zhruba hodinového stretnutia neuviedol. Spomenul len účasť manželky Ivety na policajnom výsluchu v piatok 19. januára v Trebišove, kde boli prítomní aj právny zástupca pozostalých a dozorujúci prokurátor.

Spomenul tiež vydanie synovho mobilného telefónu rodine, ktorý mala až doteraz v rukách polícia, no v ďalšom konaní ho už nepotrebuje. „Dozvieme sa tiež, ako ďaleko je vyšetrovanie, aj to, ako bude pokračovať, alebo či sa už skončí a vec dostane do rúk sudca,“ spomenul na záver. Rodičia nebohého deviataka sa netaja, že chcú urobiť maximum preto, aby dokázali, že ich syn si siahol na život kvôli šikane v škole, ktorej podľa slov otca údajne čelil takmer dva roky.

Hovorkyňa Krajskej prokuratúry v Košiciach Jarmila Janová informovala, že v uvedenej veci vyšetrovanie nie je doposiaľ ukončené. „Nikomu nebolo vznesené obvinenie. Naďalej prebieha vykonávanie úkonov v rámci vyšetrovania.“


Nielen zvolenie predsedu parlamentu je poznačené sporom medzi koaličnými stranami Hlas a SNS. Ďalšou témou je spor o zloženie Rady STVR a osobu nového generálneho riaditeľa telerozhlasu.
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok