Obrovské nešťastie pre rodičov. Rozsiahle pátranie po nezvestnom Dušanovi má smutný koniec

KOŠICE – Po viac ako 3-týždňovom pátraní v Košiciach tragicky ukončili prípad nezvestného 15-ročného Dušana M. Jeho telo vylovili z Hornádu v utorok popoludní.

uprimnu sustrast_kosicky Foto: Archív Štandard

Incident, ktorý predchádzal Dušanovmu zmiznutiu, sa odohral 30. decembra, keď podľa polície štyri osoby utekali k rieke Hornád po pokuse o vniknutie do vozidla toyota. Polícia z rieky zachránila tri osoby, zatiaľ čo štvrtá, pravdepodobne Dušan, sa stratila.

Nezvestný chlapec
Smutný koniec pátracej akcie. Foto: FB Pátrací tím východ

Ako informoval Pohotovostný pátrací tím na sociálnej sieti (PPT), telo lokalizovali členovia Špeciálnej záchrannej služby – Rescue Slovakia za pomoci špičkovej techniky a vytiahli ho na breh rieky. „Pred samotným pátraním bolo potrebné znížiť hladinu rieky a za pomoci motorového člna a sonaru bolo presne lokalizované miesto, kde sa telo nebohého na dne rieky nachádzalo. Obhliadajúci lekár na mieste cudzie zavinenie vylúčil a nariadil pitvu,“ priblížil Košickému Štandardu veliteľ PPT Juraj Pulščák.

Tento smutný nález potvrdil koniec pátrania a priniesol rodine odpoveď na otázku, kam ich syn zmizol. Na prípade od začiatku spolupracovali nielen príslušníci PZ, HaZZ s člnom, ale tiež Pohotovostný pátrací tím Košického kraja. „Aby však bolo možné s určitosťou potvrdiť, že ide o telo nezvestného 15-ročného tínedžera, je potrebné počkať na závery analýzy DNA,“ informovala na sociálnej sieti polícia. Podľa našich informácií však rodina telo nebohého identifikovala v stredu dopoludnia.


Atentát na premiéra Róberta Fica bol spočiatku klasifikovaný ako pokus o úkladnú vraždu. Prekvalifikovanie atentátu na teroristický útok zo strany prokuratúry bolo pomerne prekvapivé pre chýbajúci motív, na čo nedávno upozornil aj Najvyšší súd SR.…
Prejsť na článok