Vrchol drzosti: V obci niekto strieľa po domácich zvieratách

NIŽNÁ – Žilinský Štandard dostal podnet o hroznom čine v obci Nižná. Neznámy páchateľ tam údajne pravidelne strieľa po mačkách. Jedno zviera už dokonca zomrelo.

Mačky v snehu, ilustračný obrázok Ilustračný obrázok. Foto: TASR/AP

Obyvatelia sa boja o svojich domácich miláčikov. Stačí, že sa mačka zatúla mimo domova a nemusí sa vrátiť. Naša redakcia sa spojila s jednou z nespokojných majiteliek, ktorá je zo situácie zúfalá.

„V každom druhom, ak nie v každom dome, na záhradke/v domoch je nejaké zvieratko. Čo vám akože prekáža? My si svojho kocúrika necháme vnútri, ale v okolí sú aj iné zvieratá. Čo ak nabudúce postrelíte psa, človeka, dieťa?“ adresuje výtržníkovi Romana. Podľa jej tvrdení dochádza k útokom v časti Uhliská smerom na lyžiarsky vlek. Aj spomínaný kocúr bol obeťou strelca.

„Náš kocúr dostal dva zásahy. Jeden zasiahol chvost tesne pri mieche a druhý zásah trafil pod sánku. Podľa veterinára to bola vzduchovka. Dedukoval to podľa brokov, čo vyoperoval,“ povedala so znepokojením. Veterinárovi museli zaplatiť 50 eur.

Nejde ani zďaleka o prvý prípad. „Začalo to približne mesiac-dva dozadu. Vtedy boli postrelené dve mačky, z toho jednu trafil nešťastne do miechy a musela byť utratená. Druhá žije, ale má brok v pľúcach,“ vysvetlila nám Romana. Jej pobúrenie zdieľa aj mnoho iných ľudí z Nižnej či okolitých dedín a miest. „Hrozné, čo sa s ľuďmi deje. Žiaden súcit, láska. Nič,“ vyjadrila sa Martina z Nižnej.

„Riešime to aj s políciou,“ dodala na záver Romana, pričom dúfa, že polícii sa podarí strelca zadržať.


V Košiciach, v čase, keď sa rušili mnohé športoviská, prekvapila milovníkov aktívneho oddychu radostná správa. Na sídlisku KVP v Košiciach sa Slovenský futbalový zväz rozhodol vybudovať špičkové ihrisko s umelým trávnikom. Domáci verili, že ho…
Prejsť na článok
Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.
Prejsť na článok
V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.
Prejsť na článok
Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť…
Prejsť na článok