Dve nové posily v Štandarde: Prichádza Marcel Merčiak a Igor Stupňan

DSC05712 Igor Stupňan a Marcel Merčiak. Foto: archív redakcie

Štandard posilnia dve nové známe mená. A s nimi prichádza aj rozšírenie ponuky pre našich čitateľov: budeme mať viac pôvodného spravodajstva a šport posúvame na vyššiu úroveň.

Na záver týždňa jedna skvelá správa. Štandard posilnia dve známe a zvučné mená dvoch autorov.

Marcel Merčiak, známy športový komentátor RTVS, bude pre Štandard písať najmä hlbšie analýzy domáceho a svetového futbalu, športové zaujímavosti, no pribudnú aj rozhovory s osobnosťami slovenského športu, a opäť futbalu zvlášť. Najzaujímavejšie rozhovory vznikajú vtedy, keď je novinár svojmu hosťovi partnerom, až vtedy vzniká dialóg a každý povie viac ako inokedy. Skvelá parketa pre nášho nového kolegu.

Marcel zostáva v RTVS, so Štandardom bude spolupracovať externe. Dvakrát do týždňa sa môžete tešiť na jeho texty. V jeho prvom texte si môžete prečítať jeho pohľad na rastúce očakávania spojené so slovenskou futbalovou reprezentáciou pred blížiacim sa Eurom v Nemecku. O týchto očakávaniach vypovedá aj anketa Športovec roka, v ktorej futbalisti uspeli ako kolektív a individuálne absolutórium získala Danka Barteková. O jej kariére pridáva v texte pár dôležitých súvislostí.

Marcel, vitaj v Štandarde, tešíme sa na tvoje texty a som si istý, že spolu so Samom Prekopom vytvoríte pre našich čitateľov silnú športovú sekciu. Šport, to nie sú iba výsledky, to je najmä hra, a o tom sa dá pútavo písať. Obzvlášť mám radosť, že pôjde najmä o futbal – najkrajší zo všetkých športov -, že začneme rozoberať a analyzovať, veď ako si to povedal u nás v redakcii: futbal, to je v prvom rade myšlienka a filozofia. Vitaj medzi nami!

Druhá výborná správa je Igor Stupňan, nový hlavný redaktor spravodajstva v Štandarde.

Spravodajstvo je jedna z najdôležitejších sekcií každých novín, najmä ak je pôvodné a prináša informácie a súvislosti, ktoré iné médiá prehliadajú. Cítime, že v tejto oblasti máme voči našim čitateľom stále dlh, treba to robiť lepšie, prenikavejšie, odvážnejšie.

Pred niekoľkými týždňami sme preto začali formovať nový tím, prerobili a vylepšili sme aktuálne spravodajstvo, ktoré sa oplatí sledovať, v parlamente máme svojho spravodajcu, ktorý politikom kladie otázky, aké doteraz nedostávali (progresívci občas ohŕňajú nosom), ale presne preto Štandard vznikol a chceme byť v tom ešte lepší a viditeľnejší. Ide napospol o nových kolegov, ktorí potrebovali čas a ešte stále sa musia zlepšovať. Dôvod je jednoduchý: medzi novinármi dominujú progresívci, konzervatívnejších a vôbec stredovejších autorov je menej ako toho šafranu. A keď už, tak práve medzi staršími kolegami, ktorí noviny kedysi robili inak.

Práve preto prichádza Igor Stupňan, skúsený novinár s dlhoročnou praxou, ktorý kedysi tvoril spravodajstvo denníka Sme, a to ešte pred nástupom doby novinárskeho aktivizmu. K Igorovi príde od marca ďalšia posila. Všetko to vedie k tomu, aby bol Štandard ešte silnejší a ešte čítavejší.

Igor bude viesť náš spravodajský tím, vítam ho medzi nami a prajem nám všetkým, aby čitatelia jeho prácu začali považovať za niečo nezastupiteľné a každodenné a, samozrejme, za niečo, pre čo je potrebné viackrát denne otvárať a čítať Štandard.

Milí priatelia, štartujeme novú etapu so silnejším spravodajstvom a analytickejším aj rešpektovanejším športom a mám z toho ohromnú radosť!

Štandard číta stále viac ľudí (o tom inokedy), čo považujeme najmä za záväzok. Je to však príležitosť: ak ste doteraz ešte stále váhali, už naozaj nie je o čom: oplatí sa pridať k rodine našich predplatiteľov a kúpiť si predplatné iba za 1,99 eur týždenne.


Ďalšie články