Špeciálna študentská párty či svadobná výstava. Aj to ponúka víkend v Prešove

PREŠOV – Už od piatka bude Prešov žiť zaujímavými udalosťami, ktoré si spolu s rodinou alebo priateľmi zaručene užijete. Ponúkame vám ich prehľad.

Zdroj: Pixabay Foto: Pixabay

DAD A PUĽS V PREMENACH ČASU, od 16. 2. , Múzeum rusínskej kultúry v Prešove, čas: 8.00 hod.

Múzeum rusínskej kultúry v Prešove pozýva návštevníkov na stálu výstavu fotografií DAD a PUĽS v premenách času. Ambíciou tvorcov je predstaviť dejiny vzniku a vývoja dvoch inštitúcií, ktoré kultúrne ovplyvňovali celé generácie Rusínov, a zároveň vzdať hold umelcom, ktorí venovali život umeleckej tvorbe.

Výstava Gabriely Čiasnohovej Deň spisovnej slovenčiny, 16. 2. – 12. 4., Štátna vedecká knižnica v Prešove

Štátna vedecká knižnica v Prešove, oddelenie historických knižničných fondov, pripravila v spolupráci s košickou pedagogičkou a výtvarníčkou Gabrielou Čiasnohovou výstavu. Gabriela Čiasnohová pôsobila v Súkromnom etnografickom múzeu Humno v Košiciach a je dlhoročnou aktívnou členkou Matice slovenskej. Systematicky sa venuje šíreniu slovenského ornamentu s prepojením na dielo maliara Štefana Leonarda Kostelničáka (Kostelničák, 1900 – 1949), výskumu osobností, slovenčiny a prameňov, ktoré interpretuje a popularizuje vo forme premaľby, tematických a putovných výstav. Jedna z nich je aj Deň spisovnej slovenčiny (14. február).

STUDENT´S FRIDAY LOVE EDITION, 16. 2., Encore the clube, čas: 22.00 hod.

Špeciálna študentská párty v edícii LOVE. Hostku tejto edície, zahraničnú producentku a dídžejku Justri! Line up doplní DJ Andee. Vstup od 16 rokov.

Bájky o Levovi, 17. 2., Divadlo Viola, Prešov, čas: 16.00 hod.

Nová hudobná rozprávka rozveselí deti a rodičom ukáže, ako voliť nového kráľa! Divadlo sľubuje, že Lev, Líška a ani iné zvery v našom príbehu si na nijakej kuracinke, kačacinke ani husacinke nepochutia!

PREMIÉRA: FUJ! SMRADĽAVKY! – Divadlo TRUBADÚRI, Hosť v Divadle na Sídlisku,17. 2., čas: 16.00 hod.

Interaktívna klauniáda s pesničkami pre deti a dospelých od 3 rokov o tom, že naše obľúbené oblečenie musíme občas oprať, ideálne často.

Svadobná výstava YOUR DAY, YOUR WAY, PKO Čierny orol, 18. 2., čas: 10.00 – 18.00 hod.

Tešiť sa môžete na exkluzívnych dodávateľov zo svadobnej oblasti, výstavné zľavy, sprievodný program a, samozrejme, bude možnosť vyhrať skvelé ceny!

Zdroj: Kam do mesta
Zdroj: Kam do mesta
Zdroj: Kam do mesta

Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok