V Teriakovciach úradoval podpaľač. Škody sú obrovské

TERIAKOVCE – V uplynulú sobotu v obci Teriakovce v okrese Prešov vypukol požiar rodinného domu. Polícia sa k udalosti počas víkendu nevyjadrovala, poskytla Prešovskému Štandardu vyjadrenie k nepríjemnej udalosti až dnes.

Požiar Teriakovce Škody zatiaľ nevyčíslili. Foto: Tip čitateľa

Budíček, aký nechce zažiť nikto. V nočných hodinách v sobotu 17. februára, úradoval v Teriakovciach zatiaľ neznámy páchateľ – podpaľač, ktorý spôsobil požiar domu. „Plamene zasiahli rodinný dom, kde došlo poškodeniu strechy a interiéru domu. Následne sa oheň rozšíril na drevený prístrešok pri dome a v ňom zaparkované auto. Poškodeným tak vznikla škoda prevyšujúca čiastku 108-tisíc eur,“ informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. Uviedla, že prípadom sa intenzívne zaoberá vyšetrovateľ OR Policajného zboru v Prešove. „Ten vedie trestné stíhanie pre zločin poškodzovanie cudzej veci. V prípade dokázania viny hrozí páchateľovi pobyt za mrežami na tri až osem rokov,“ uzavrela hovorkyňa.

Jeden z Teriakovčanov krátko po vypuknutí požiaru povedal: „Nebyť suseda poškodenej rodiny, ktovie, ako by to dopadlo, keďže všetci v horiacom dome spali. Jeho prebudil pes, ktorý veľmi intenzívne štekal. Pôvodne ho išiel upokojiť a všimol si, že vedľajší dom horí. Keď prišli hasiči, už boli majiteľka s malým dieťaťom na ulici. Chlapi museli rozobrať strechu, či nie sú niekde skryté ložiská, ktoré by sa mohli opäť rozhorieť.“

Už vtedy sa špekulovalo o rôznych alternatívach vzniku požiaru. „Pýtal som sa hasičov či sa strecha nechytila od komína. Povedali, že to skôr vyzerá tak, že oheň sa rozhorel v prístrešku. Či to bolo od auta, alebo to niekto podpálil, nevedeli povedať. Vozidlo však zhorelo do tla. Na miesto prišiel neskôr aj zisťovateľ príčin požiaru,“ spresnil v deň požiaru domáci.


Nielen zvolenie predsedu parlamentu je poznačené sporom medzi koaličnými stranami Hlas a SNS. Ďalšou témou je spor o zloženie Rady STVR a osobu nového generálneho riaditeľa telerozhlasu.
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok