Jarné prázdniny v Košickom kraji: Najlepšie tipy na výlety s deťmi

KOŠICE – Objavte tie najlepšie miesta pre rodinné výlety v Košickom kraji počas jarných prázdnin, od vzdelávacích múzeí až po zábavné parky, denné tábory a divadelné predstavenia pre deti.

IMG_7599 Zaujímavé tipy na výlet s deťmi v Košickom kraji. Foto: FB Čarovný majer a kone

Herliansky gejzír
Herliansky gejzír je jedinečná prírodná atrakcia, ktorá ponúka vzrušujúce pozorovanie prírodného fenoménu na východe Slovenska. Tento geotermálny gejzír, ktorý pravidelne chrlí vodu do vzduchu, je ideálnym miestom pre rodinné výlety.

Okolo neho sa nachádzajú park a odpočinková zóna, kde si môžete urobiť piknik, alebo len tak relaxovať v prírode. O najbližšej očakávanej erupcii sa viac dozviete tu.

Mestský park a detské ihrisko v parku
Mestský park v Košiciach s jeho rozsiahlymi zelenými plochami a moderným detským ihriskom je ideálne miesto na trávenie jarných prázdnin s deťmi. Detské ihrisko ponúka rôzne atrakcie pre deti všetkých vekových kategórií vrátane šmýkačiek, hojdačiek a lezeckých konštrukcií.

Park tiež poskytuje dostatok priestoru na pikniky a rodinné hry, čím sa stáva perfektným miestom pre odpočinok a zábavu.

Čarovný majer a kone – Jarný denný tábor
Na milovníkov koní čakajú každý deň jazdenie na koníkoch a poníkoch, starostlivosť o kone, zaujímavé teoretické poznatky o týchto zvieratkách, hry a tvorivé dielne a neustály kontakt s deťmi.

Barčiansky park
Barčiansky park, známy svojou pokojnou atmosférou a krásnou prírodou, je ďalší skvelý tip na výlet s deťmi. Okrem príjemných prechádzok ponúka detské ihrisko, kde sa dá šantiť a užiť si hru na čerstvom vzduchu. Park je takisto vhodný na rodinné pikniky a relax.

Lesopark Furča
Pre rodiny, ktoré uprednostňujú aktívny odpočinok, je Lesopark Furča ideálny výber. Tento rozsiahly lesopark ponúka množstvo turistických a cyklistických trás, ktoré sú vhodné aj pre malé deti. Je to perfektné miesto na objavovanie prírodných krás, štúdium flóry a fauny a na kvalitné trávenie času v prírode.

Botanická záhrada
Jediná a jedinečná výstava orchideí na Slovensku zaujme všetkých milovníkov prírody, rastlín a kvetín. Okrem výstavy skvostov v ríši rastlín bude k dispozícii aj predaj rôznych druhov orchideí obohatený o vlastné prebytky rastlín.

Detičkovo – Denný jarný tábor
Skvelý program v prímestskom dennom tábore v Detičkovo na sídlisku Ťahanovce sľubuje nezabudnuteľné zážitky pre vaše ratolesti. Tešiť sa môžu na pohybové aktivity vo Family gym oáze, krásne výhľady z rozhľadne Čerešenka, planetárium, piknik v Ťahanovskom lesoparku, na koníky či rôzne zážitkové hry a tvorivé činnosti.

Múzeum letectva
Múzeum letectva v Košiciach je fascinujúce miesto pre malých aj veľkých nadšencov letectva. Expozícia ponúka pohľad na rôzne typy lietadiel a leteckú techniku, a to všetko v interaktívnej forme vhodnej pre deti. Návšteva múzea je nielen zábavná, ale aj vzdelávacia a obohatí vaše deti o nové poznatky zo sveta letectva.

Bábkové divadlo v Košiciach
Bábkové divadlo v Košiciach pripravuje počas jarných prázdnin špeciálne predstavenia pre deti. Guľko Bombuľko a Hľadá sa snehuliak! sú príbehy plné dobrodružstiev, humoru a poučenia, ktoré zaručene zaujmú malých divákov.

Predstavenia sú skvelou príležitosťou, ako deťom priblížiť divadelnú kultúru a umenie.

Laser Aréna
Pre deti hľadajúce akciu je Laser Aréna ideálne miesto. Tímové hry v dynamickom prostredí rozvíjajú strategické myslenie a sú zároveň skvelou formou fyzickej aktivity. Zábava a napätie sú zaručené.

Steelpark Košice
Steelpark ponúka interaktívne výstavy zamerané na vedecké a technologické objavy. Deti sa tu môžu stať malými vedcami a objavovať zázraky vedy hravou formou. Edukačné programy sú prispôsobené všetkým vekovým kategóriám.

Tieto tipy na jarné prázdniny v Košickom kraji ponúkajú rôznorodé možnosti, ako s deťmi príjemne a aktívne stráviť voľný čas a zároveň podporiť ich rozvoj a vzdelávanie aj s trochou zábavy a nových zážitkov.


Atentát na premiéra Róberta Fica bol spočiatku klasifikovaný ako pokus o úkladnú vraždu. Prekvalifikovanie atentátu na teroristický útok zo strany prokuratúry bolo pomerne prekvapivé pre chýbajúci motív, na čo nedávno upozornil aj Najvyšší súd SR.…
Prejsť na článok