Výrazné priškrtenie dopravy pod Strečnom: Cez víkend budú platiť veľké obmedzenia

STREČNO – Mimoriadna situácia pod Strečnom bude pretrvávať aj počas najbližšieho víkendu. Súvisí to s opravou kritických úsekov, kde padali skaly.

Strečno Strečno sužujú náročné časy. Ilustračné foto: Cesta pod Strečnom/FB

Dopravné obmedzenia začnú platiť v piatok 8. marca od 20:00 a potrvajú do 8:00 nasledujúceho dňa, pričom ráno sa dokončia práce súvisiace s budovaním ochranného plota v Strečnianskej úžine – s reguláciou dopravy a dopravnými obmedzeniami na nevyhnutný čas.

„Od soboty 9. marca v čase od 8:00 do 17:00 a 10. marca (8:00 až 14:00) sa na skalnatom brale nad cestou I/18 vykoná montáž ferraty, skúška odolnosti a funkčnosti zhotovenej ochrannej bariéry a prieskum územia za účelom dokončenia inžiniersko-geologického prieskumu. Treba počítať s reguláciou dopravy a dopravnými obmedzeniami na nevyhnutný čas,“ uviedla po zasadnutí krízového štábu Okresného úradu Žilina vedúca odboru komunikácie a vzťahov s verejnosťou Mestského úradu Žilina Katarína Gazdíková.

Nasledujúci týždeň od 13. do 19. marca bude horolezcami zabezpečená obhliadka skalnatého brala v inkriminovanom mieste.

Ak už musíte prechádzať hlavným ťahom pod Strečnom, tak sa obrňte trpezlivosťou, ohľaduplnosťou, rešpektujte pokyny polície a oprávnených osôb. Rekonštrukcia kritických úsekov je nevyhnutná pre zvýšenie bezpečnosti vodičov motorových vozidiel prechádzajúcich touto cestou. Náklady na opravy sú viac ako 200-tisíc eur.


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.

prečítať viac

V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac

Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť k biologickej matke, súd v podobných prípadoch stanovil jasné pravidlá v prvom rozsudku tohto druhu. Viac v článku.

prečítať viac