Potulky, futbal i kvíz. Aprílový víkend sľubuje zaujímavý program pre malých aj veľkých

KOŠICE – V nadchádzajúcom období sa bude v našom meste konať veľa zaujímavých podujatí pre všetky vekové kategórie.

podujatia Prvý aprílový víkend v našom meste sľubuje pestrý program podujatí. Foto: pexels.com

Od neoficiálnych agility pretekov cez hudobno-tanečné predstavenia až po odborné semináre zamerané na osobný rozvoj a terapeutické techniky. Zábavné akcie ako kvízový večer a futbalový zápas sľubujú skvelú atmosféru a vzrušujúce zážitky. Nechýbajú ani kultúrne prehliadky a duchovné udalosti, čo poskytne obyvateľom i návštevníkom pestrosť vo voľnočasových aktivitách.

Tajomstvá sídliska Podhradová – Potulky

Dátum a čas: od 4. do 7. apríla, 13.00 –17.00 hod.

Miesto: Cesta pod Hradovou 17, Najzelenšie sídlisko


Popis: Prehliadka histórie prvého satelitného sídliska v Košiciach sľubuje objavovanie rôznych pamiatok a umeleckých diel. Účastníci sa dozvedia viac o histórii a kultúre tohto špeciálneho sídliska. Prehliadka bude zahŕňať návštevu rôznych pamiatok a miestnej architektúry. Sprevádzanie bude zabezpečené skúsenými sprievodcami, ktorí poskytnú zaujímavé informácie o každom mieste.


Zážitkový seminár Muzart

Dátum a čas: od 5. do 6. apríla, 13.00 –16.00 hod.

Miesto: Hlavná 23/40


Popis: Dvojdňový odborný zážitkový seminár kombinuje prvky muzikoterapie a arteterapie a ponúka teoretické aj praktické cvičenia. Seminár budú viesť odborníci v oblasti muzikoterapie a arteterapie. Účastníci získajú nové vedomosti a zručnosti, ktoré môžu následne aplikovať vo svojej práci. Seminár je určený pre ľudí z pomáhajúcich profesií – psychológov, sociálnych pracovníkov a pedagógov.

Neoficiálne agility preteky

Dátum a čas: 6. apríl, 13.00 hod.

Miesto: Kynologický klub Rona, Krásna nad Hornádom


Popis: Tímy, ktoré sa ešte nezapojili do oficiálnych agility pretekov, sa môžu zúčastniť tejto súťaže. Organizátori pripravili rôzne kategórie pre rôzne úrovne zručností. Súťaž je otvorená pre všetky tímy, ktoré neštartovali na oficiálnych agility pretekoch. Štartovné je 14 € a musí byť uhradené do uzávierky prihlášok.

Hara energia sebaliečenia

Dátum a čas: 6. apríl, 15.30 – 19.00 hod.

Miesto: Mäsiarska 42, Košice

Popis: Seminár sa zameriava na pochopenie a využitie energií zemskej hara pre osobný rast a sebaliečenie. Bude ho viesť autorka knihy Čchi kung a taičchi Beáta Luby a je otvorený pre všetkých, ktorí majú záujem o osobný rozvoj a pochopenie energetických zdrojov. Cena seminára je 35 eur za osobu.

FC Košice vs MFK Dukla Banská Bystrica

Dátum a čas: 6. apríl, 18.00 hod.
Miesto: Futbalová aréna Košice


Popis: Súboj medzi FC Košice a MFK Dukla Banská Bystrica sľubuje vzrušujúce futbalové napätie. Oba tímy sa budú snažiť získať výhru v tomto dôležitom ligovom zápase. Očakáva sa, že futbaloví fanúšikovia z oboch tímov zaplnia štadión a vytvoria skvelú atmosféru. Futbalová aréna Košice poskytne ideálne prostredie pre tento zápas. Vstupenky je možné kúpiť online, alebo v pokladnici priamo na štadióne.

Večer chvál

Dátum a čas: 6. apríl, 19.00 hod.
Miesto: Kostol sv. Antona Paduánskeho


Popis: Tento večer je venovaný chválam, prednáškam a adorácii. Špeciálnym hosťom bude Peter Štupák, líder spoločenstva Marana Tha. Všetci, ktorí majú záujem o duchovné zážitky a posilnenie svojej viery, sú srdečne vítaní. Okrem chvál a adorácie sa môžu účastníci tešiť aj na inšpiratívne prednášky. Organizátori očakávajú prítomnosť veriacich z celého regiónu, ktorí sa zúčastnia tejto duchovnej udalosti.

Bojko a Zmrzlinka: Rozprávkové dobrodružstvo

Dátum a čas: 7. apríl, 14.30 hod.

Miesto: Historická radnica Košice

Popis: Hudobno–tanečné predstavenie pre deti s Bojkom a Zmrzlinkou sľubuje zábavu a dobrodružstvo. Interaktívna forma predstavenia zapája deti do tanca a hudby. Okrem Bojka a Zmrzlinky sa môžu tešiť aj na rozprávkových maskotov Tárajka a Popletajka. Predstavenie trvá približne 50 až 55 minút a je vhodné pre deti od 1 roku. Po predstavení si deti môžu zážitok ešte viac zviditeľniť fotografiou s maskotmi a hercami.

Frasier kvíz

Dátum a čas: 7. apríl, 19.00 hod.
Miesto: Smokehouse Košice, Biela 3


Popis: K dispozícii sú nielen skvelé jedlo a pivo, ale aj jeden z najobľúbenejších kvízov – Frasier! Tímy sa môžu prihlásiť telefonicky alebo cez sociálne siete. Účastníci sa môžu tešiť na zábavné kvízové otázky a súťaživú atmosféru.

Ktoré z podujatí vás zaujalo? Podeľte sa s nami v komentári.