Toto vám nezabudnem, povedal sklamaný Korčok

prehra_Korcok_MZ Ivan Korčok. Foto: Matúš Zajac/Štandard

„Kampaň sa dá vyhrať aj tak, že zo mňa urobíte kandidáta vojny. Toto vám nezabudnem. Nielen kvôli mojim dvom synom, ale občanom,“ vyhlásil Ivan Korčok v prejave pred svojimi priaznivcami po prehre v prezidentských voľbách.

„Snažil som sa hovoriť z duše a pravdivo. Som sklamaný, rozčarovaný, keďže som dušou športovec a viem, aká je politika, treba prijať výsledok,“ hovoril neúspešný prezidentský kandidát.

Verí, že Peter Pellegrini bude nezávislý, bude konať podľa vlastného presvedčenia a bez príkazov. „Toto mu želám zo srdca a celej Slovenskej republike,“ zdôraznil.

Korčok vytkol svojmu súperovi Pellegrinimu, ako viedol kampaň. Na Slovensku sa dá podľa Korčoka stať prezidentom aj tak, že budete viesť netransparentnú kampaň, nikto nebude vedieť, odkiaľ prišli peniaze na účet.

Korčok vyhlásil, že napokon rozhodol strach a to, ako keby perspektívou krajiny bolo šírenie strachu a nenávisti. „Nepodľahnime tomu, že na Slovensku nás spája len hnev. Nádej Korčokovi dali mladí ľudia. „Nie všetko je zlé. Poďme nanovo budovať vzťah k našej krásnej krajine,“ povedal.

Apeloval, aby sa nepodcenilo, že dnes sa hrá o miesto Slovenska vo svete. „Tu už niet odvahy povedať, že Slovenská republika niekde patrí a že to má nejaké dôvody, že členstvo v NATO,  EÚ a právny štát sú chlebové témy,“ uviedol.

„Prijímam, že Slovensko má nového prezidenta,“ dodal Korčok a poďakoval sa všetkým občanom, ktorí prišli voliť.


Ďalšie články