Skvelý program, chutné špeciality aj milé zvieratká. Zažite rodinný deň v Bošáci

TRENČÍN – V sobotu 25. mája sa na Poľnohospodárskom družstve v Bošáci uskutoční Rodinný deň. Minulý ročník prilákal viac ako 5-tisíc návštevníkov.

346331520_159402580436122_8902942498001301488_n Rodinný deň na družstve v Bošáci. Foto: PD Bošáca

Podujatie sa rozhodli zorganizovať po prvý raz pred štyrmi rokmi a teší sa veľkému záujmu. Počas Rodinného dňa si budete môcť pozrieť modernú techniku, s ktorou podnikajú hospodári, ukážu vám tiež vypestované plodiny.

Pre deti bude zážitkom nahliadnuť do dojárne, kde si budú môcť pohladiť malé teliatka a iné zvieratá. Nebudú chýbať ľudové remeslá, zábavné atrakcie a hudobný program pre najmenších. Prídu napríklad Simsalala a Paci Pac.

Zahrajú tiež obľúbení Kollárovci, Ščamba alebo DH Lieskované. Rovnako budete môcť ochutnať družstevné výrobky a rôzne špeciality. „Pozývame na Rodinný deň v Bošáci, kde sme pre vás opäť pripravili bohatý sprievodný program. Minulý ročník sa nám vydaril a do našich priestorov zavítalo neuveriteľných 5 500 návštevníkov,“ prezradil nám predseda PD Bošáca Vladimír Králik.

Vstupenky na podujatie sa dajú kúpiť v predpredaji za 4 eurá a priamo na mieste za 5 eur. Deti do 15 rokov majú vstup zdarma.

Členovia PD Bošáca vás pozývajú na podujatie Rodinný deň. Zdroj: PD Bošáca

Poľnohospodárske družstvo Bošáca sa zaoberá rastlinnou a živočíšnou výrobou. Významná časť rastlinnej produkcie je krmovinovou základňou pre živočíšnu výrobu. Týmto sa stáva podnik sebestačným a stabilným, čo je v súčasnosti na Slovensku unikátom. Momentálne tu pracuje viac ako 80 zamestnancov.

Družstvo hospodári na 1 500 hektároch poľnohospodárskej pôdy, z toho je tisíc hektárov ornej pôdy a 500 hektárov tvoria trvalé trávnaté plochy. Má vlastné podnikové predajne v Trenčíne, Novom Meste nad Váhom a priamo v Bošáci. Predáva čerstvé hovädzie, bravčové a teľacie mäso, mäsové výrobky, mlieko, vajcia a zeleninu z vlastnej produkcie.

Rodinný deň v Bošáci. Foto: PD Bošáca
Pozvánka do Bošáce. Foto: PD Bošáca

Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac