Po Bokrošovi sa do Trenčína vracajú ďalšie známe tváre. Odchádza však miláčik tribún

TRENČÍN – Slovenský útočník Tomáš Záborský bude od budúcej sezóny opäť pôsobiť v Dukle Trenčín. Rovnako sa v drese vojakov predstaví v nasledujúcom ligovom ročníku aj Michal Valent, ktorý sa vracia do klubu po dvoch sezónach.

419895706_766182595544120_6732698166581197897_n Connor LaCouvee sa už v bránke Trenčanov nepredstaví, vedenie musí nájsť náhradu. Foto: Terka Sabová

V Dukle Trenčín sa pred novou sezónou začína formovať káder. Do Trenčína sa vracia útočník Tomáš Záborský. Odchovanec trenčianskeho hokeja sa vrátil na miesto činu po dlhých osemnástich rokoch. Naposledy hral v žltočervenom drese ešte v sezóne 2005/06.

„Tomáš je známy svojou produktivitou, schopnosťou skórovať a výborným korčuľovaním. Veríme, že jeho skúsenosti v kombinácii s jeho pracovnou morálkou budú pre náš tím veľkým prínosom,“ informoval klub na sociálnej sieti.

Tridsaťšesťročný útočník pôsobil posledné dve sezóny v mužstve HK Poprad. V minulej sezóne odohral 34 zápasov, v ktorých zaznamenal 29 bodov (20+9). Záborský exceloval najmä vo fínskej SM-liige, kde sa tešil z troch medailí.

Podarilo sa mu ovládnuť aj tabuľku strelcov, za čo si vyslúžil zlatú prilbu. Vedenie Dukly Trenčín bude potrebovať od neho práve góly. V posledných dvoch rokoch ich zaznamenal v slovenskej extralige až štyridsať.

Trenčín však bude naďalej potrebovať aj ďalších kvalitných útočníkov. V budúcej sezóne totižto nebude v mužstve pokračovať trojica kvalitných ofenzívnych hráčov Conway, Petráš a Charbonneau.

Do novej sezóny klub neráta s trojicou obrancov Hudec, Kielb a Pietroniro. Najmä posledný menovaný mal dobrú sezónu, spomedzi obrancov bol najlepším strelcom. Prvá ťažká úloha pre vedenie bude nájsť solídneho obrancu. V mužstve zostáva aj nasledujúcu sezónu Tomáš Starosta, ktorý nedávno oslávil 43 narodeniny.

Bránku Trenčína už nebude strážiť miláčik tribún Connor LaCouvee. Tridsaťročný brankár pôsobil v Dukle Trenčín dve sezóny. Počas nich si udržal úspešnosť zásahov nad 92 percent.

Naopak, smer Trenčín nabral brankár Michal Valent. Ten sa vracia z majstrovskej Žiliny a opäť bude pôsobiť pod Ernestom Bokrošom. Valent má už 38 rokov a je veľmi pravdepodobné, že post jednotky zastávať nebude. Druhá ťažká úloha – nájsť brankára číslo 1.

Okrem toho sa podľa našich informácií bude meniť aj vedenie mužstva.

Hráči, ktorí v mužstve už nebudú pokračovať. Zdroj: HK Dukla Trenčín
Dvojica útočníkov Sojčík – Hudec sa predstaví aj v budúcej sezóne. Foto: Terka Sabová
Michal Valent sa vracia do bránky Trenčanov. Zdroj: HK Dukla Trenčín