Pre amatérov, ale aj profesionálov bude slúžiť nový športový komplex

IMG_20240524_092717 Skúsený skateboardista Matej Uhler si pochvaľuje nový areál. Foto: Ján Vida

BRATISLAVA – Nová plocha, akou je Skatepark Janka Kráľa, bude od soboty 25. mája dostupná pre nadšencov adrenalínovejších športov. Zároveň sa znovuotvára aj Cvičko Most SNP, ktoré bolo určitý čas mimo prevádzky.

U mladých sú čoraz viac obľúbené pohybové aktivity, medzi ktoré patrí skateboarding, BMX, scootering alebo in-line korčuľovanie. V niektorých mestách sú freestyle športy populárnejšie ako typické loptové hry, napríklad futbal alebo basketbal.

V Bratislave je skateparkov stále málo, preto býva vítaná každá nová príležitosť, navyše, ak je zadarmo. „Na také mesto, akým je Bratislava, je päť skateparkov málo, Praha ich má okolo 70,“ povedal Bratislavskému Štandardu z Asociácie skateboardingu SR Matej Uhler.

Pod najznámejším mostom na petržalskej strane sa nachádzajú viaceré dráhy rôznych náročností. Ich počet sa nedá jednoznačne určiť, keďže sa môžu navzájom prepájať.

„Pri jazde po jednotlivých dráhach sa dá kombinovať viacero možností, ktorých môže byť rôzny počet. Tento skatepark patrí medzi náročnejšie, kde sa môžu organizovať aj preteky,“ spresnil Matej Uhler.

Najnovší Skatepark Janka Kráľa je aj z diaľky neprehliadnuteľný, keďže jeho povrch hýri všetkými možnými farbami, len je otázne, ako dlho vydržia. Športové aktivity sa dajú robiť vďaka osvetleniu aj vo večerných hodinách. Proti vandalom bude priestor monitorovaný kamerami.

Hneď vedľa sa nachádza Cvičko Most SNP, ktoré sa po havarijnom stave opäť spúšťa do prevádzky. Záujemcovia si môžu precvičiť všetky svalové časti na približne desiatich náradiach, medzi ktoré patria posilňovacie stroje, bradlá či hrazdy.

V hlavnom meste je týchto vonkajších workout cvičísk na oboch brehoch Dunaja celkovo šesť, siedme pribudne vo Vrakuni.

Stačí si vybrať z viacero cvičiacich prvkov. Foto: Ján Vida

Ďalšie články
Kočnerov prokurátor Palovič vyviazol z disciplinárky, jeho prípad úplatku sa naťahuje

Kočnerov prokurátor Palovič vyviazol z disciplinárky, jeho prípad úplatku sa naťahuje

Prípad prokurátora Bystríka Paloviča, ktorý si podľa obžaloby pýtal úplatok v kauze Carlton, po šiestich rokoch stále nemá vytýčený ani termín pojednávania. Medzitým však čelil disciplinárnemu stíhaniu, v ktorom sa rozhodlo, že zostane prokurátorom, pretože na jeho úplatkársky prípad sa hľadí pod optikou prezumpcie neviny. Tento prípad sa...