Vláda zasadne v Rimavskej Sobote. Bezpečnostné opatrenia budú vysoké

RIMAVSKÁ SOBOTA – Vláda SR v rámci série svojich výjazdových rokovaní zasadne v stredu 19. júna 2024 v Rimavskej Sobote. Na poslednom zasadnutí rimavskosobotského mestského zastupiteľstva (MsZ) o tom informoval primátor Jozef Šimko.

22. rokovanie Vlády SR v Bratislave Robert Kaliňák. Foto: Jakub Kotian/TASR

„Výjazdové rokovanie bude viesť Robert Kaliňák, budú tu všetci ministri a vicepremiéri. Zasadnutie bude pre okresy Rimavská Sobota aj Poltár,“ povedal primátor.

Zdôraznil, že podľa jeho informácií budú toto zasadnutie sprevádzať výrazne sprísnené bezpečnostné opatrenia. Dôvodom je nedávny atentát na premiéra Roberta Fica po výjazdovom zasadnutí v Handlovej. Spomínaný útok rimavskosobotskí poslanci oficiálne odsúdili svojím uznesením.

Šimko tiež spomenul, že ďalšími možnými miestami konania výjazdového rokovania boli zvažované susedné okresné mestá Poltár a Revúca, ako i dedina Číž na juhu okresu. „Myslím si, že je to určité uznanie, jednak pre občanov Rimavskej Soboty, ale i pre funkcionárov mesta či okresu,“ podotkol Šimko.

Ako dodal, verí, že počas výjazdového rokovania dostane mesto od vlády nejaký finančný príspevok. Pripomenul, že pred piatimi rokmi pri podobnej príležitosti kabinet mestu odklepol dotáciu 150 000 eur na vybudovanie detského dopravného ihriska.

Banskobystrický Štandard v tejto veci oslovil aj tlačový odbor Úradu vlády SR s otázkou, či môžu spomínaný termín rokovania potvrdiť. Poskytli nám však len stručné všeobecné vyjadrenie.

„Výjazdové rokovanie vlády v Rimavskej Sobote je nateraz v štádiu príprav. O presnom termíne, ako aj o ďalších podrobnostiach rokovania budeme médiá informovať v najbližších týždňoch,“ odpísali nám z tlačového odboru.

O výjazdovom rokovaní v Rimavskej Sobote informoval na tlačovej porade po zasadnutí v Handlovej ešte sám Fico. Vtedy však hovoril o termíne 3. júl 2024 a upresnil, že jednou z tém bude štátny priemyselný park, ktorý postupne budujú v mestskej časti Sobôtka.

V meste na Gemeri sa výjazdové rokovanie vlády konalo naposledy v roku 2016. Vládny kabinet potom v rámci okresu zasadal ešte v roku 2018 v Hnúšti a o rok neskôr v Jesenskom.