Autokino v Prešove. Nový filmový zážitok pre celé východné Slovensko

PREŠOV – Neopakovateľné filmové premietanie pod holým nebom umocnené najväčším nafukovacím plátnom na Slovensku prináša originálne Autokino Prešov s projektom KINOčák.  

smARTin-20190718-0002 Prešov bude mať vlastné Autokino. Foto: kinocak.sk

Veľkokapacitné parkovisko pred Mestskou športovou halou na ulici Jána Pavla II. v Prešove sa každú stredu od začiatku júna až do konca augusta premení na autokino.

Diváci sa môžu tešiť najmä na obľúbené slovenské a české filmové novinky.

Premietať sa bude pod holým nebom a populárne filmové tituly si budú môcť návštevníci vychutnať priamo z pohodlia svojho auta.

Dokonalý filmový zážitok umocní najväčšie nafukovacie plátno na Slovensku s rozmermi projekčnej plochy 12×7 metrov.

Za projektom KINOčák sú dobrovoľníci z OZ Nový film, ktorí pravidelne organizujú rôzne filmové premietania a prezentujú mladých tvorcov.  

„V minulosti to bol jeden zo snov, ktorý sme chceli zrealizovať len tak z nostalgie, či recesie. Sám som bol raz účastný na niečom podobnom. Po prvých premietaniach, ktoré sme realizovali na Lúke pod Hradom Šariš, sme pochopili, že ľudí tento typ premietania veľmi láka,“ uviedol pre Prešovský Štandard organizátor Peter Vlkovič.

Návštevníkom chcú ponúknuť netradičný filmový zážitok, ktorý nikde inde nenájdu.

Autokino Prešov na parkovisku pred Mestskou halou. Foto: kinocak.sk

„Atmosféru autokina pod hviezdnou oblohou nenahradí žiadna strímovacia platforma ani moderné multikino s dokonalým zvukom. Vyskladali sme pestrú filmovú ponuku, z ktorej si vyberie skutočne každý,“ mieni Vlkovič.

Tohtoročná letná filmová sezóna začína už 5. júna. Prvým filmom, ktorý návštevníci môžu vidieť, bude česko-slovenská komédia „Jedeme na teambuilding“ v hlavných úlohách s Jakubom Prachařom, Vojtěchom Kotekom, Petrou Polnišovou či Alexandrom Bártom.

Najväčšie nafukovacie plátno na Slovensku odolá aj nepriaznivému počasiu. Foto: kinocak.sk

Výhodou je, že premietať sa môže aj počas dažďa. V prípade zrušenia projekcie z dôvodu veľmi nepriaznivého počasia, organizátor prostredníctvom e-mailu upovedomí všetkých, ktorí si zakúpili lístok v predpredaji.

Zvuk si návštevníci naladia priamo vo svojich autorádiách na FM frekvencii 93,3 MHz. Filmový zvuk a samostatnú hlasitosť si diváci nastavujú sami.

„AUTOkino je vhodné pre všetky vekové kategórie. Vítané sú rodiny s deťmi, partie priateľov aj zamilované páry. Každý návštevník, ktorý si zakúpi lístok v predpredaji dostane balíček popcornu grátis,“ dodal Vlkovič.

Počas premietania a aj samotného príchodu na parkovisko je potrebné mať vypnuté svetlá na aute. To iste platí aj v prípade, že sa divák rozhodne opustiť priestor skôr ako filmová projekcia skončí.

Program autokina na jún 2024. Foto: kinocak.sk