Kultový prešovský amfík ožije filmom. Privíta Letné kino Pocity

PREŠOV – Nezabudnuteľné večery pre všetkých milovníkov kinematografie prináša Letné kino Pocity každú stredu po zotmení od 5. júna do 29. augusta na prešovskom amfiteátri.

prešovský amfiteáter Prešovský amfiteáter otvorí Letný festival Pocity. Foto: FB presovsky amfik

Kultúrne leto v Prešove dostane nový rozmer s príchodom Letného kina Pocity. Bohatý program zahŕňa širokú škálu filmových žánrov – komédiu, drámu, klasiku aj nezávislé filmy. Počas celého leta sa diváci môžu tešiť na výber trinástich slovenských i zahraničných filmov.

„Sme nadšení, že môžeme priniesť Letné kino Pocity do prešovského amfiteátra, ktorý svojou atmosférou ponúka ideálne prostredie na večerné filmové premietania. Veríme, že návštevníci si užijú nielen kvalitné filmy, ale aj jedinečnú atmosféru, ktorú táto lokalita ponúka,“ povedala pre Prešovský Štandard organizátorka Letného kina Pocity Nina Šilanová.

Letné kino Pocity otvorí svoje brány širokému diváckemu publiku filmom Barbie od režisérky Grety Gerwig. Diváci sa môžu tešiť aj na ďalšie skvosty z filmového sveta vrátane očakávanej slovenskej východniarskej komédie Kavej a filmových klasík, ako sú Matrix, Americká krása, ikonický thriller Psycho či obľúbený český muzikál Kouř.

Film Kavej sa natáčal aj v Prešove. Foto: Jano Štovka

Okrem toho bude program doplnený úspešnými umeleckými filmami minulého roka vrátane oscarového Chlapca a volavky od režiséra Hajaa Mijazakiho, romantických Minulých životov Celine Song a Karaoke Blues od obľúbeného fínskeho režiséra Akiho Kaurismäkiho.

Súčasnú európsku kinematografiu predstaví taliansky divácky hit Aj zajtra je deň a vizuálne pôsobivý film Veni Vidi Vici, ktorý odkazuje aj na absurditu našej súčasnosti. Veľké plátno jednoznačne pristane aj životopisnému filmu Elvis a francúzska komédia Máme prachy! zas bude zárukou nekonečného smiechu divákov.

Návštevníci sa v areáli amfiteátra môžu tešiť aj na občerstvenie, čakanie na film si môžu spríjemniť prehliadkou sôch zo sochárskeho sympózia Práci česť! alebo pokojným posedením a čítaním kníh v hornom parku.

„Chceme vytvoriť priestor pre komunitu, kde sa ľudia môžu stretnúť a spoločne si vychutnať filmové zážitky pod holým nebom,“ dodala Šilanová.

Letné kino Pocity je otvorené pre všetky vekové kategórie, v ponuke je aj zľavnené vstupné pre seniorov, študentov, ZŤP a majiteľov preukazu filmového klubu.

Podrobné informácie o programe a jednotlivých premietaniach nájdete na webovej stránke Kina Pocity a na sociálnych sieťach podujatia.

Program Letného kina Pocity. Foto: kinopocity.sk