Noviny sú obrazom jednoty v mnohorakosti

Noviny sú obrazom jednoty v mnohorakosti – jedno vydanie obsahuje rôzne rubriky podľa rôznych spoločenských subsystémov: politika, hospodárstvo, kultúra, šport, niekedy právo alebo zdravotníctvo.

Dnes mnohí klikajú len na jeden podsystém. Dôsledky bývajú paradoxné. Tí, ktorí klikajú len na kultúru, sa stávajú nekultúrnymi, tí, ktorí klikajú len na politiku sa stávajú nepolitickými, a angažovaní ekológovia často svojmu systému preukazujú len malú službu.

Viac sa dočítate v eseji Terezy Matějčkovej:


Technická univerzita plánuje vo svojom areáli vybudovať kampus, aký nemá v metropole východu obdobu. Na tento účel padne nielen poriadny balík peňazí, ale aj niečo iné.
Prejsť na článok
Predseda NKÚ Ľubomír Andrassy v poslednom čase prišiel so závažnými správami týkajúcimi sa oblasti vodárenstva. Či sú tieto správy namieste Štandard zisťoval priamo u Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti, ktorá zareagovala na vyjadrenia.
Prejsť na článok
Župný poslanec a mediálny poradca primátora Henrich Varga kritizuje budúcu novú budovu Nitrianskeho samosprávneho kraja, za ktorú najskôr sám hlasoval, ba na magistráte ju dokonca chválil.
Prejsť na článok