Moja rodina je rasistická, polícia je ako otrokárska hliadka, tvrdil nový úradník Bieleho domu

Vysokú pozíciu v Bielom dome po novom obsadil LGBT aktivista, ktorý v minulosti verejne označil políciu za modernú obdobu hliadok počas otrokárstva a celú vlastnú rodinu označkoval ako rasistov. Úrad prezidenta po kritike uviedol, že je na neho hrdý.

Snímka obrazovky 2024-06-24 104922 Foto: X

Administratíva amerického prezidenta Joea Bidena si na konto pripísala ďalšiu kontroverznú personálnu nomináciu. Pozornosť tentoraz upútal muž menom Tyler Cherry, ktorý v Bielom dome obsadil pozíciu asistenta riaditeľa pre komunikáciu.

Predmetom záujmu sa stali jeho vyjadrenia na sociálnej sieti z rokov 2014 až 2015, ktoré sa začali šíriť na internete krátko po jeho povýšení z funkcie riaditeľa komunikácie na ministerstve vnútra, na ktoré upozornil portál Politico.

Polícia ako lynčovací dav?

Úradník sa napríklad v minulosti modlil za „koniec kapitalistického policajného štátu motivovaného explicitnými a implicitnými rasovými predsudkami“ a skonštatoval, že „moderný policajný systém je priamym vývojom otrokárskych hliadok a lynčovacích davov“.

Svojho času tiež vyzval na zrušenie Imigračného a colného úradu USA (ICE). Ide o agentúru ministerstva vnútornej bezpečnosti, ktorej úlohou je predchádzať cezhraničnej trestnej činnosti a nelegálnemu prisťahovalectvu. 

„Prečo je celá moja rodina rasistická?,“ pýtal sa zasa v jednom z príspevkov v roku 2014.

Propagoval aj kauzu Russiagate, ktorá hovorila o údajnom ruskom zasahovaní do prezidentských volieb v roku 2016 v prospech Donalda Trumpa. Pripomeňme, že prominentní kritici Russiagate označujú za „sprisahanie novinárov voči Trumpovi“ alebo „podvod na čitateľoch a divákoch“.

Cherry sa okrem práce zaoberá aktivizmom za práva sexuálnych menšín a sám sa hlási k homosexuálnej orientácii. V minulosti bol kritizovaný aj za svoj štýl obliekania a zovňajšok, ktorý podľa kritikov nekorešpondoval s jeho funkciou.

Biely dom je na neho hrdý

Americký týždenník Newsweek v nedeľu upozornil na to, že príspevky už nie sú viditeľné na aktuálnom Cherryho účte na sieti X, pričom sa zdá, že z neho boli odstránené všetky príspevky spred apríla roku 2022.

„Predchádzajúce príspevky na sociálnych sieťach z čias, keď som bol mladší, neodrážajú moje súčasné názory. Bodka. Podporujem program tejto administratívy – a budem pokračovať vo svojej komunikačnej práci zameranej na našu politiku v oblasti klímy a životného prostredia,“ reagoval Cherry na vlnu odporu.

Kompetentní však za Cherrym podľa dostupného stanoviska stoja. „Sme veľmi hrdí, že máme Tylera v tíme,“ uviedol pre stanicu Fox News zástupca tlačového tajomníka Bieleho domu Andrew Bates.


Západné krajiny by mali obavy z ruských reakcií na povolenie Ukrajine útočiť na ruské územie, varujú americké tajné služby.
Prejsť na článok
Věra Kunderová, bojovníčka za manželov odkaz, prežila ťažké chvíle a zanechala za sebou spomienky na život v neviditeľnosti a odhodlanie.
Prejsť na článok
Visolajský kritizoval schválenie konsolidačného balíčka, ktorý ignoruje zdravotníkov, a avizoval zber výpovedí lekárov po jeho schválení.
Prejsť na článok
Ruské sily útočia na ukrajinské pozície v Doneckej oblasti, pričom boje sú stále smrteľné a strategicky dôležité pre kontrolu regiónu.
Prejsť na článok
Trump vyjadril ochotu spolupracovať s Ukrajinou a Ruskom na ukončení vojny, zatiaľ čo Zelenskyj plánuje prediskutovať svoj víťazný plán.
Prejsť na článok
Trump kritizoval situáciu na Ukrajine po stretnutí s Bidenom a vyjadril presvedčenie, že dokáže uzavrieť dohodu na ukončenie vojny.
Prejsť na článok
Slovenská republika schválila návrh zákona, ktorým bude Smernica o rodovej rovnosti na pracovisku transponovaná do vnútroštátneho právneho poriadku. Smernica okrem iného zavádza povinné kvóty na zamestnávanie žien v riadiacich pozíciách pod hrozbou pokuty, no takéto…
Prejsť na článok
Historik Róbert Letz skúma osobnosť Andreja Hlinku, jeho vplyv na slovenskú históriu a nedostatočnú pozornosť historikov k jeho odkazu.
Prejsť na článok
Intel zvažuje ponuku na prevzatie od Qualcommu, čo by mohlo byť historickou zmenou vlastníctva v technológiach.
Prejsť na článok
Vyšetrovateľ v Nitre vedie trestné stíhanie v prípade tragickej nehody z 27. júna, kde došlo k usmrteniu a ublíženiu na zdraví.
Prejsť na článok
Kontrola cyklotrasy na Vajanského nábreží odhalila nedostatky a nepreukázateľnosť nákladov, čo vyvolalo ostrú kritiku poslancov a primátora.
Prejsť na článok
Jaroslav Haščák sa od 1. októbra opäť zapojí do práce v Pente po zbavení obvinenia v kauze Gorila, zameria sa na expanziu spoločností.
Prejsť na článok