Nejasná správa z konca sveta

Bratislavská električka číslo tri nás vypúšťa na zastávke Hybešova. Opúšťame civilizované pohodlie klimatizácie a vydávame sa do neznáma. Náš cieľ nemá adresu. Do mapy v mobile zadávame súradnice: 48.210580, 17.136034. Mierime k hrebeňu Malých Karpát. Navigácia nás najskôr vedie račianskymi uličkami. Po pár stovkách metrov asfaltované chodníky končia a my sa ocitáme na poľnej ceste krútiacej sa vinohradmi.

16 P.A.C. PostApoCon 2024. Foto: Martin Chabada

Je skoré predpoludnie blízko letného slnovratu, vrcholiaca vlna horúčav z nás vysáva každú kvapku vlhkosti. Poctivo šliapeme do kopca, pot steká z čiel. Hladina vody vo fľaši nebezpečne klesá. Ostáva pár minút, hlási navigácia.

Civilizácia, blízka a predsa vzdialená. Foto: Martin Chabada

Lúči sa s nami panoráma Bratislavy. Vystúpili sme do výšky zodpovedajúcej 31 poschodiam, oznamuje telefón. Kopec už nie je taký strmý, treba ešte absolvovať pár zákrut.

Vchod do areálu. Foto: Martin Chabada

Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.