Organizátori Hrdí na rodinu pozývajú na 12. ročník pochodu

Pochod sa uskutoční v sobotu 20. júla. Tento rok je témou Manželstvo chráni deti. Organizátori chystajú diskusiu aj program pre deti. Pochod sa bude konať už dvanásty raz.

Pochod Hrdí na rodinu v Bratislave Pochod Hrdí na rodinu v Bratislave. Foto: Martin Baumann/TASR

„My tu nestojíme ako ľudia, ktorí sú dokonalí a perfektní, ktorí by nemali svoje problémy. Máme ich, máme svoje starosti, máme svoje boje aj v tých rodinách, ale proste vidíme, že manželstvo je to najlepšie pre nás, pre naše rodiny a veríme, že aj pre celú krajinu,“ povedal organizátor Marek Nikolov.

Organizátori podujatia z občianskeho združenia Aliancia za rodinu, zdôrazňujú, že cieľom podujatia je poukázať na dôležitosť manželstva.

Manželstvo má mať výnimočné postavenie

„Myslíme si, že neexistuje lepší spôsob života pre naše deti, ako je manželstvo, ako je verná láska ich rodičov, ktorí sa milujú a ktorí prinášajú do tohto sveta malé svetielka, na ktoré sa môžu deti pozrieť a nasledovať ich,“ uviedol organizátor Anton Chromík.

Chromík argumentuje, že manželstvo je veľmi dôležitá inštitúcia, ktorá má mať v slovenskom právnom systéme výnimočné postavenie. „Nič iné nie je také výnimočné a žiadne iné priateľské vzťahy sa rodine založenej manželstvom muža a ženy nevyrovnajú,“ uvádza sa na stránke pochodu.

Organizátorka Simona Tarčáková poukázala na to, že predchádzajúcich jedenásť ročníkov pochodu deklarovalo, že organizátorom nejde o protestovanie či nenávisť. „Chceme byť svedkami láskavej pravdy, lebo pravda, že všetky deti potrebujú otca a mamu nastálo, je stále príťažlivá,“ povedala Tarčáková.

Baner s ktorým budú organizátori kráčať na čele pochodu Hrdí na rodinu v sobotu 20.7 Zdroj: Štandard

Účastníci si majú obliecť červené tričká a priniesť zástavy

Organizátori pozývajú účastníkov pochodu, aby prišli v červených tričkách, ktoré symbolizujú srdce a lásku. Takisto ich pozývajú, aby si priniesli slovenské zástavy. „Chceme ukázať, že tento národ je hrdý na rodinu,“ uviedol Nikolov.  

Program je pre účastníkov zabezpečený, aj keď prídu do Bratislavy pred pochodom. Hrdí na rodinu označujú organizátori ako celonárodné zhromaždenie. O 13:30 bude v Kostole navštívenia Panny Márie na Námestí SNP, ktorý spravuje rehoľa Milosrdných bratov, celebrovať svätú omšu bratislavský pomocný biskup Jozef Haľko.

O 14:15 začne na Jakubovom námestí, kde sa pochod zhromažďuje, diskusia Prečo na rodine záleží. Diskutovať budú biskup Haľko, filozof a predseda Spoločenstva Ladislava Hanusa Juraj Šúst, Patrik Daniška, predseda Inštitútu pre ľudské práva a rodinnú politiku, a Jana Michalíčková.

Na snímke účastníci národného pochodu Hrdí na rodinu v sobotu 22. júla 2023 v Bratislave. Foto: TASR/Pavol Zachar

Hlavný program zhromaždenia sa začne 15:00, účastníci sa môžu tešiť na krátke príhovory pozvaných hostí a hudobné vystúpenie pesničkára Petra Janků. Pre deti je pripravený nafukovací hrad a detský program.

Trasa pochodu bude viesť z Jakubovho námestia cez Dunajskú ulicu, Dostojevského rad a pochod sa znovu vráti na Jakubovo námestie, kde bude mať hudobné číslo skupina Skalka.

Spoluorganizátormi pochodu sú Spoločenstvo Ladislava Hanusa, Asociácia za život a rodinu, Inštitút pre ľudské práva a rodinnú politiku, Asociácia otca mamu deťom a Slovenský dohovor za rodinu.


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac