Google prišiel na trh s novými telefónmi. Prezentácia AI nevyšla, ako sa očakávalo

Google predstavil novú generáciu telefónov Pixel, vrátane skladacieho modelu, slúchadiel a hodiniek. Novinky sa prvýkrát dostanú na Slovensko oficiálne.

Google Showcase Podujatie Made by Google v Mountain View. Foto: TASR/AP

Google, dodávateľ najrozšírenejšieho operačného systému pre mobilné telefóny, predstavil v utorok na akcii Made by Google deviatu generáciu svojho radu mobilných telefónov Pixel. Okrem toho oznámil aj druhú generáciu skladacieho telefónu, inovovaný model slúchadiel a nové hodinky. Telefóny od Google sa doteraz dostávali na Slovensko len prostredníctvom sivých dovozov, táto generácia je prvá, ktorá sa bude dať kúpiť oficiálne.

Na začiatku prezentácie predstavitelia firmy zdôraznili úlohu umelej inteligencie (AI) Gemini pri integrovaní súkromných dát s tými, ktoré Google sprístupnil verejne. Hardvér nových telefónov je pritom dostatočne výkonný na to, aby AI spracúvala súkromné dáta priamo na nich. Demonštrácia týchto schopností však nevyšla tak, ako sa očakávalo.

Základom je Pixel 9


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.