Uzavretý most v Seredi viac ako rok sťažuje dopravu. Miestni čakajú, kedy ho nahradí nový

Dôležitý most v Seredi na ceste prvej triedy I/62 nad železnicou je pre havarijný stav uzavretý už rok a štvrť. Motoristi musia od vlaňajšieho mája využívať rôzne obchádzkové trasy. Ako dlho budú dopravné obmedzenia trvať, nie je zatiaľ isté. Obyvatelia 15-tisícového mesta pri Váhu v okrese Galanta si na zbúranie súčasného a výstavbu nového mosta musia ešte počkať. Doprava po moste nebude dovtedy obnovená.

Uzatvorený most v Seredi. FOTO: Mestský úrad Sereď.

Slovenská správa ciest (SSC) verejné obstarávanie na komplexnú obnovu 74-ročného mosta zatiaľ nevyhlásila. Predpokladá, že zhotoviteľa začne hľadať na jeseň tohto roka a s prácami by sa mohlo začať, v závislosti od priebehu verejného obstarávania, predbežne v júni budúceho roka.

Počas výstavby bude most uzavretý rok, pričom obyvatelia budú môcť využiť pešiu lávku. Pre denník Štandard to potvrdila hovorkyňa mesta Sereď Zuzana Slahučková s tým, že ich o tom informovala správa ciest.

Automobily sa tak skoro nevrátia


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.