Význam európskych peňazí. Alebo čo hrozí, ak by nám Únia zmrazila eurofondy

Peniaze z európskych fondov majú mamutí podiel na slovenských verejných investíciách. Dôležitý motor ekonomického rastu je podľa nedávneho echa z kuloárov Bruselu ohrozený.

Summit EÚ Ursula von der Leyenová. Foto: TASR/AP

Agentúra Bloomberg priniesla v pondelok ráno informáciu, ktorá na Slovensku rýchlo spustila poplach. Jej zdroje z prostredia Bruselu tvrdia, že Európska únia údajne pripravuje návrh na pozastavenie eurofondov Slovensku.

Dôvodom je vraj narúšanie demokratických noriem. Zdroje približujú, že Európska komisia už pripravila rozhodnutie o spustení konania v súvislosti so zrušením Úradu špeciálnej prokuratúry, ktorá dohliadala na niektoré korupčné kauzy týkajúce sa eurofondov. Okrem toho je podľa nich problémová aj novela Trestného zákona.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.