Pozastaví Únia Slovensku eurofondy? Takéto rozhodnutie zatiaľ nepadlo, reaguje EK

Úradníci v Európskej komisii (EK) už údajne pracujú na návrhu, ako "potrestať" Slovensko za narúšanie demokratických noriem po vzore Maďarska, teda pozastavením vyplácania eurofondov. V nedeľu o tom informoval americký spravodajský portál Bloomberg.

profimedia-0890552974 Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová počas prejavu v Európskom parlamente v Štrasburgu 18. júla 2024. Zdroj: Frederick Florin / AFP / Profimedia

Proces je podľa zdrojov denníka v počiatočnej fáze prípravy a bude si vyžadovať súhlas predsedníčky eurokomisie Ursuly von der Leyenovej.

„Európska komisia pripravila rozhodnutie o začatí konania v súvislosti s rozhodnutím čoraz populistickejšieho premiéra Roberta Fica zrušiť špeciálnu prokuratúru, ktorá dohliadala na niektoré korupčné prípady týkajúce sa fondov EÚ, tvrdia ľudia oboznámení s touto záležitosťou,“ napísal Bloomberg. Podľa reakcie Komisie však v tejto súvislosti voči Slovensku zatiaľ žiadne rozhodnutie nepadlo.

EK: Nie je prijaté žiadne rozhodnutie


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.