V odpore voči rodičovskému dôchodku si progresívec podáva ruku so socialistom

Rodičovský dôchodok sa už pravdepodobne v súčasnom momente nedá zachrániť, lebo jeho podpora zo strany SNS, ktorá ho ešte na jeseň minulého roku ubránila, teraz už vyšumela. Píše v komentári Vladimír Palko.

PREDVOLEBNÁ DISKUSIA Robert Fico a Michal Šimečka si podávajú ruky v predvolebnej debate televízie TA3, 30. 9. 2023 pred parlamentnými voľbami. Foto: Marko Erd/Petit Press/ Profimedia.sk

Rodičovský dôchodok (RD) bude zlikvidovaný. Vládna koalícia to nevie ani len priznať, lebo používa floskulu, že RD „bude zmenený“. No bude asi tak zmenený, ako sa mení skupenstvo vody v zohrievanom hrnci. Vyparí sa, skrátka ho nebude. A potom, ako keď sa vodná para opäť vyzráža, sa tie peniaze opäť objavia, ale v iných vreckách, iných peňaženkách, na iných účtoch.

Všetko je to proti rodinám s deťmi

Kolega Michal Čop aj Milan Krajniak už zhrnuli, čo likvidácia RD znamená. Niečo však treba zopakovať.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.