Uťahovanie opaskov prehodili na občanov, tvrdí opozícia. Fico ju vysmial

Pozvanie premiéra na Úrad vlády, ktoré dostali v pondelok opozičné strany PS, SaS a KDH, je podľa šéfa progresívcov Michala Šimečku len priehľadnou hrou Roberta Fica. Témou stretnutia bola konsolidácia, ktorej mnohé opatrenia vzbudili vášne.

Stretnutie predsedu vlády SR Roberta Fica s predsedami opozície a predstavite¾mi Ministerstva financií SR Stretnutie predsedu vlády SR Roberta Fica s predsedami opozície a predstaviteľmi Ministerstva financií SR. Foto: Jaroslav Novák / TASR

Predseda Progresívneho Slovenska využil krátko pred stretnutím priestor na to, aby sa k situácii vyjadril. „Robert Fico nám ponúkol priestor. My ho využijeme na to, aby sme jemu aj celej verejnosti povedali naše výhrady,“ skonštatoval Šimečka pred budovou Úradu vlády.

Premiér vyjadril presvedčenie, že konsolidácia verejných financií je nevyhnutnosťou a majú sa na nej zhodnúť nielen všetky parlamentné politické strany, ale aj sociálni partneri. „Na druhej strane s plnou vážnosťou vnímam, že na obsah konsolidácie existujú rozdielne názory a vaša strana patrí medzi kritických oponentov,“ písal v pozvánke, ktorú predstavitelia KDH aj PS prijali.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.