Matovič sa ospravedlňuje za návštevu Kollára: Neužívam si dôležitosť ako Pellegrini

Igor Matoviè príchod Igor Matovič. Foto: Martin Baumann/TASR

Predseda vlády Igor Matovič sa po kritike za návštevu u predsedu parlamentu Borisa Kollára vybral na sociálne siete, aby si tam nasypal popol na hlavu. V príspevku sa svojím špecifickým štýlom ospravedlňuje za toto stretnutie a tvrdí, že konal len z dobrej vôle.

„Pred stretnutím som sa opýtal, či tým neporušujem nejaké nariadenie, a bol som uistený, že nie… s tým, že ide o samostatný priestor, kvázi pracovňu predsedu parlamentu, so samostatným vchodom, bez možnosti stretnúť sa s akýmkoľvek iným pacientom… a preto sa na túto situáciu nevzťahuje zákaz návštev,“ vysvetľuje Matovič.

Dodáva, že bez tohto uistenia by tam nešiel. Počas návštevy zároveň dodržali všetky hygienické opatrenia, dostali od zdravotnej sestry plášť či návleky a dezinfekciu. Naopak, nepadol ani náznak toho, že by robili niečo zakázané či zlé.

Nie som ako Pellegrini

„Vždy som sa stránil akéhokoľvek ostentatívneho využívania/zneužívania výhod, ktoré mám k dispozícii. Preto na rozdiel od Pellegriniho vôbec nevyužívam možnosť druhého doprovodného vozidla, kedy si môj predchodca doslova užíval svoju ,dôležitosť‘ tým, že všade so sebou ťahal ďalšie plné auto chlapov v plnej ťažkej zbroji a stálo nás to úplne zbytočne státisíce eur,“ tvrdí Matovič.

Napriek dobromyseľnosti pri tomto konaní podľa Matoviča niekto hucká proti nemu verejnosť a naznačuje, že touto návštevou chceli dať občanom najavo, že Matovič a spol. sú niečo viac.

„Za seba hovorím, že nie, a som presvedčený aj o dobrom úmysle kolegov. Ale chápem, že v tejto ťažkej dobe sa to napriek všetkému spomenutému niekoho dotklo a nedokáže či nechce argumenty počúvať. Týmto ľuďom sa napriek tomu, že s ich odsudzovaním nesúhlasím, týmto verejne ospravedlňujem,“ zakončil predseda OĽaNO.

Kollár: Neboli porušené pravidlá

Aj predseda Sme rodina Boris Kollár na margo stretnutia uviedol, že bolo výsostne dôležité a zároveň im ho v nemocnici povolili – nedošlo tak vraj k žiadnemu porušeniu zákazu.

„Áno, ležím v trakte, ktorý je určený pre najvyšších ústavných činiteľov. To bolo vybudované ešte za ministra Kaliňáka. Trakt má vlastnú recepciu a dve miestnosti a je úplne mimo lôžkovej časti. Navyše je tu aj samostatný vchod a toto nie je covidová nemocnica. Všetci prišli cez dvor, výťahom sa rovno dostali ku mne a vôbec neprechádzali cez priestory, ktoré používajú bežní pacienti,“ dodal predseda parlamentu.


Ďalšie články