Bez tohto kľúča Bibliu neprečítaš správne

Zdá sa, že byť kresťanom je jednoduché – stačí čítať Písmo a robiť to, čo je tam napísané. Nič viac ti k svätosti nechýba. Aj takto môže znieť teológia mnohých ľudí, ktorí sa identifikujú ako kresťania.

chlapec-cita-bibliu-v-prirode. Ilustračný obrázok. Zdroj Midjourney (1) Chlapec číta Bibliu v prírode. Ilustračný obrázok. Foto: Midjourney

Problém nastane, ak to človek naozaj urobí a vezme Bibliu vážne. Otvorením tejto knihy sa jeho problémy nebudú zužovať.

Neskúsený čitateľ, hľadajúci priamočiare vyšliapané chodníky, zostane sklamaný. Dočíta sa napríklad, že „Boh tak miloval svet“… Povzbudený láskou Boha, ktorý tak miluje svet, v ktorom žijem, som nadšený. Mať Boha, ktorý miluje moje Slovensko, moju rodinu a môj dom, miluje hory a mestá, miluje jedlo, tanec a spev až do takej miery, že sa stal človekom, aby mohol mať účasť na všetkom, čo je ľudské.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.