Chcete mať väčší prehľad o svojich financiách? Príjmy a výdavky môžete sledovať aj pomocou smartfónu

IMG_4072 Ilustračný obrázok. Foto: Martin Minka

Pravidelná rubrika o technológiách, aplikáciách a novinkách zo sveta smartfónov a inej elektroniky.

Príjmy a výdavky má každý z nás. Nie každý však o nich má kompletný prehľad. Impulzívne výdavky sa rýchlo môžu vymknúť spod kontroly a pripraviť vás o značnú časť príjmov.

Pomôcť so sledovaním pohybu peňazí môžu aj aplikácie vo vašom smartfóne. Spomedzi mnohých dostupných možností sme vybrali aplikáciu Wallet. Dostupná na stiahnutie je pre operačné systémy Android aj iOS, pričom verzia pre zariadenia Apple má po dizajnovej stránke mierne navrch.

wallet aplikácia
Ku každému účtu sa pohyby evidujú osobitne. Foto: Martin Minka

Bohatá ponuka zoznamov i grafov

Testovali sme verziu pre Android. Dizajnovo zaostáva za trendmi, fungovaním prekonáva očakávania. Ponuka rôznych častí a funkcií je totiž skutočne pestrá. Rovnako to platí aj pre nastavenia aplikácie.

Titulná stránka upúta veľkým grafom už na prvý pohľad. Slúži na zobrazenie výdavkov farebne rozdelených v rámci koláčového diagramu. Škoda, že chýba súhrnný graf zo všetkých účtov.

wallet aplikácia
Posunutím doľava sa pri zadávaní záznamu nastaví dátum. Foto: Martin Minka

Zoznamy účtov a záznamov

Do Wallet si používateľ zadáva ľubovoľný počet účtov. Stačiť niekedy môžu Karta, Banka či Hotovosť. Prípadne je možné evidovať si v aplikácii sporenia a iné typy účtov.

Potom už len stačí zapisovať záznamy o jednotlivých príjmoch a výdavkoch. Pri tvorbe nového sa okrem sumy a dátumu dá zvoliť aj kategória. Je ich mnoho a sú prednastavené. Upravenie podľa vlastných potrieb sa ukrýva v nastaveniach.

Trochu automatizácie do procesu sledovania výdavkov by mohlo pridať prepojenie s bankovým účtom. Je nutné prihlásiť sa cez Google alebo Facebook, a to nemusí každý považovať za bezpečné. Navyše to nerieši nutnosť zaznamenávať transakcie v hotovosti.

wallet aplikácia
Medzi záznamy sa dajú priradiť aj pravidelné platby. Foto: Martin Minka

Veľká ponuka ďalších kategórií

Okrem sledovania jednorazových pohybov s peniazmi aplikácia Wallet dokáže omnoho viac. V ponuke je možnosť plánovať rozpočty, evidovať svoje dlhy, nastaviť plánované platby či dokonca tvoriť nákupné zoznamy.

Široká škála možností evidovať a kontrolovať svoje financie robí z aplikácie Wallet skutočne užitočného pomocníka. Kto hľadá šikovný a praktický spôsob, ako sledovať svoje peniaze bez nutnosti papiera, odpustí Wallet nedokonalý dizajn či zdanlivú neprehľadnosť grafiky. Aplikácia sa mu odvďačí desiatkami funkcií a prispôsobením.


Ďalšie články