Vlhová zabojuje o prvé pódium v super-G až v nedeľu

Petra Vlhová, pódium Petra Vlhová Foto: Martin Baumann/TASR

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa mala po viac ako týždňovej prestávke vrátiť v sobotu na pretekársku trať. Avšak pre zlé počasie, silné sneženie a vietor, organizátori zrušili jeden z dvoch víkendových superobrovských slalomov vo švajčiarskom stredisku St. Moritz.

Líderka Svetového pohára v alpskom lyžovaní si bude musieť počkať na ďalší prípadný triumf do nedele. Súťažiť bude opäť bez svojej veľkej konkurentky Američanky Mikaely Shiffrinovej.

Vlhová je aktuálne na čele rebríčka Svetového pohára s 360 bodmi, druhá Švajčiarka Michelle Gisinová stráca na ňu 185 bodov. Tretia so 158 bodmi je Talianka Marta Bassinová, štvrtá Rakúšanka Katharina Liensbergerová so 135 a elitnú päťku uzatvára Mikaela Shiffrinová so 125 bodmi.

Výrazný bodový únik sa slovenskej lyžiarke podaril po famóznom nástupe do novej sezóny. V doterajších štyroch pretekoch Vlhová ani raz nechýbala na pódiu. Po fantastickom víkende vo fínskom Levi, počas ktorého ukoristila dve výhry v slalomoch v dvoch dňoch, v rakúskom Lech-Zürs skompletizovala svoj zlatý hetrik triumfom v paralelnom obrovskom slalome. Pripísala si celkové 17. víťazstvo v kariére.

„Aký šialený deň! Stálo ma to toľko síl, ale som šťastná, že som vám všetkým, ale aj sebe, dokázala, že to dokážem! Som naozaj unavená a už sa neviem dočkať, kedy si ľahnem do postele, ale zároveň som plná neskutočných pocitov,“ uviedla Vlhová po pretekoch na svojom instagramovom profile.

Superobrovský slalom nie je Vlhovej šálka kávy

Petra má v porovnaní s konkurenciou menšie skúsenosti so super-G. Na tejto disciplíne sa začala zúčastňovať na Svetovom poháre prvý raz v minulej sezóne. V troch pretekoch dosiahla šieste, deviate a napokon štvrté miesto. Svoj posledný výsledok bude chcieť určite vylepšiť a premeniť na pódiový úspech. Hoci je Vlhová je vo vynikajúcej forme a posledné týždne je najlepšou lyžiarkou sveta, konkurencia bude v nedeľu silná.

Superobrovský slalom bol pominulé roky poväčšine v talianskej či švajčiarskej réžii. Na svahu zvykne dominovať taliansky tandem Federica Brignoneová, Marta Bassinová či Sofia Goggiaová. Nebezpečne rýchle sú Švajčiarky Corinne Suterová, Lara Gut-Behramiová a Wendy Holdenerová. Popredné priečky bude atakovať aj Rakúšanka Nicole Schmidhoferová.

Nedeľné pokračovanie Svetového pohára v ST. Mortizi by sa malo uskutočniť o 11:30.


Ďalšie články