Nového šéfa PPA stále nenašli. Výberové konanie sa skončilo neúspešne

Ján Mièovský Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Ján Mičovský Foto: Jaroslav Novák/TASR

Výberové konanie na generálneho riaditeľa Pôdohospodárskej platobnej agentúry sa skončilo neúspešne. Informoval o tom minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Ján Mičovský (OĽANO). Kritériá o tento post podľa neho nesplnil ani jeden z piatich uchádzačov.

„V utorok (19. 1.), keď náš osobný úrad vyhodnotil všetky žiadosti, ponuky, prihlášky do výberového konania, sme zistili, že náročné podmienky nesplnil ani jeden z piatich prihlásených uchádzačov. Je to zistenie, ktoré ma neteší,“ priblížil. Kritériá boli podľa neho postavené korektne, ale primerane tejto funkcii.

Rezort pôdohospodárstva tak bude podľa Mičovského musieť výberové konanie na funkciu generálneho riaditeľa Pôdohospodárskej platobnej agentúry zopakovať.

„Nerád by som v tejto chvíli hovoril, čo urobíme s kritériami. Rozhodne nie je našou predstavou, aby sme v záujme toho, aby sme ‚niekoho už len našli‘, museli z nich zľaviť. Skôr budeme musieť rozšíriť sféru záujmu, možno ‚zalovíme‘ v okolitých krajinách,“ dodal Mičovský.

Nový šéf mal byť už vlani

Nový šéf PPA mal byť známy už vlani pre Vianocami, ale nestalo sa. Minister 1. decembra 2020 vymenoval za dočasného generálneho riaditeľa Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA) Jaroslava Jánoša. Malo to byť na obdobie maximálne dvoch až troch týždňov. Ešte vlani v decembri to sľúbil Mičovský osobne.

Výber nového šéfa PPA sa odkladá už od chvíle, kedy sa vedelo, že končí bývalý predseda platobnej agentúry, a to bolo ešte v septembri 2020. Odvtedy prebehlo viacero výberových konaní, ale ani z jedného nový šéf PPA nevzišiel. Farmári označili odkladanie výberu za maximálne neodborné a chaotické.

(tasr,top)


Ďalšie články