Namiesto hádok riešme radšej problémy ľudí

Veľmi ma mrzí, že po krátkej dobe sa táto koalícia opäť dostala do krízy, ktorú zapríčinili opäť tí istí ľudia. Strany SAS a OĽaNO medzi sebou rozpútali vojnu a, bohužiaľ, jediným, kto v tomto boji prehrá, bude občan našej krajiny. Hnutie Sme rodina sa od začiatku tejto krízy snaží spory medzi týmito dvomi koaličnými partnermi urovnať, pretože naším hlavným záujmom je udržanie tejto vládnej koalície, aby aj naďalej mohla prijímať zákony na pomoc ľuďom.

Boris Kollár. Foto: Jakub Kotian/TASR Boris Kollár. Foto: Jakub Kotian/TASR

Opäť celú dobu počúvame, ako tieto dve strany hovoria, že nechcú návrat mafie, ale namiesto toho, aby riešili reálne problémy ľudí, pretože to momentálne ľudia najviac potrebujú, tak robia všetko pre to, aby sa táto mafia vrátila.

Máme za sebou dva roky ťažkej krízy spôsobenej covidom, dodnes tu na jej dôsledky trpia ľudia a podnikatelia. Ani sme sa nestihli z tejto krízy dostať a máme tu ďalšie: krízu energetickú a krízu spojenú so zdražovaním.

Vláda bude musieť urobiť výrazné kroky na pomoc domácnostiam aj podnikateľom, aby sa udržala zamestnanosť. Na to potrebuje mať dostatok poslancov v parlamente. Avšak odchodom strany SaS z koalície by vládla menšinová vláda, čo by malo obrovské dopady. Už o pár mesiacov budeme v parlamente schvaľovať štátny rozpočet. V rámci rozpočtu má vláda priniesť nielen dlho očakávanú valorizáciu dôchodkov, ale množstvo ďalších vecí, ktoré by mohli ľuďom pomôcť v týchto ťažkých časoch. Toto sú veci, ktoré ľudí zaujímajú a očakávajú od tejto vlády, a nie sledovať v televízii neustále hádky, ktoré nikam nevedú.

Hnutie Sme rodina tu vždy bolo pre ľudí, a preto sa nikdy do týchto konfliktov nezapájame, práve naopak, snažíme sa ich urovnať. Máme v záujme, aby táto štvorkoalícia dovládla, pretože sa nám za tie dva roky podarilo prijať množstvo kvalitných zákonov, ktoré výrazným spôsobom pomohli našim občanom. Onedlho začneme aj s výstavbou štátnych nájomných bytov a za naše hnutie potom ostáva už len exekučná amnestia, ktorú sme sľúbili ľuďom. Okrem iného chceme prostredníctvom nášho ministerstva práce pomôcť dôchodcom navýšiť im dôchodky, pomôcť rodinám s deťmi. To budeme môcť zrealizovať iba ak sa táto koalícia udrží. Preto by som ocenil, aby tieto dve strany uprednostnili hľadanie možností na vyriešenie problémov ľudí pred nezmyselným hľadaním vinníkov tejto situácie.

Rubrika Hyde park slúži ako priestor pre publikovanie názorov, postojov a tém osobností z rôznych oblastí života a diania v spoločnosti. Texty nevyjadrujú názor redakcie. 


Ďalšie články